Home Vijesti HDZ-ov europarlamentarac objavio fotku s Parade ponosa: ‘Evo, to su ti moderni...

HDZ-ov europarlamentarac objavio fotku s Parade ponosa: ‘Evo, to su ti moderni i uljuđeni Možemovci!‘

130
0
445356716 881295430474251 4055802507459723642 n (1)
Facebook

U subotu je Zagrebom prošla 23. Povorka ponosa LGBTIQ+ zajednice, osoba i duginih obitelji, uz pratnju snažnog policijskog osiguranja i bez izgreda.

Međutim, nakon događaja, Tomislav Sokol, član HDZ-a i hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, iznio je svoj komentar na društvenim mrežama. Kritizirao je sudionike povorke riječima: – ‘Moderni i uljuđeni‘ Možemovci marširaju uz obilježja jugoslavenske komunističke diktature.

Uz fotografije Povorke ponosa u Zagrebu i zastave bivše SFRJ, Sokol je izrazio svoje nezadovoljstvo, tvrdeći da je riječ o “krajnjoj ljevici” koja se prikazuje kao “centar” i bavi se “komunalnim” pitanjima, dok zapravo, prema njegovim tvrdnjama, provodi ideologiju.

Komentari ispod Sokolove objave odražavali su slične stavove, s nezadovoljstvom prema sudionicima Povorke i kritikom zašto policija nije intervenirala povodom korištenja “neprimjerenih” zastava. Također, bilo je kritika na račun stavova lijevo orijentiranih političara.

Unatoč tome, Povorka je prošla bez izgreda, a oko 2000 ljudi okupilo se na prosvjedno-svečanom skupu na Ribnjaku. Među sudionicima su bili i predstavnici gradske vlasti, uključujući zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, zamjenika gradonačelnika Luku Korlaeta i predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića, te kandidati za Europski parlament.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here