Home Vijesti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke predstavio program modernizacije gradske uprave

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke predstavio program modernizacije gradske uprave

1275
0

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke Kristjan Staničić predstavio je na konferenciji za medije mjere iz HDZ-ovog izbornog programa koje se odnose na modernizaciju gradske uprave te mjere usmjerene na borbu protiv korupcije.
Staničić smatra kako mnoge procedure u gradu Rijeci nisu transparentne, te kako gradska uprava nije servis svim građankama i građanima „Dokaz neodgovornog ponašanja gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Obersnelom je i recentan slučaj suspendiranog pročelnika Benca, zatim slučaj riječkih tržnica gdje je, iako nisu prekršeni zakonski propisi, zbog neodgovornog upravljanja gradski proračun oštećen za više od 80 milijuna kuna. Treba podsjetiti i na slučaj Željke Marković, koja je upravljala licitacijomk gradskih poslovnih prostora, a ta priča je sada dobila i epilog u obliku pravomoćne presude.
Mi takve slučajeve želimo spriječiti, i to je jedna od uloga odgovorne gradske vlasti – zaštiti imovinu Riječanki i Riječana. Aktualni gradonačelnik Obersnel, propustio je to učiniti, i jasno je kako se ne osjeća odgovornim za rad svojih suradnika i svoje gradske uprave.“
Staničić je najavio kako će kao grdonačelnik inzistirati na borbi protiv svake vrste netransparentnog, neodgovornog i nezakonitog postupanja te promicati nultu stopu tolerancije na korupciju u gradskoj upravi.
Najavio je niz mjera iz HDZ-ovog izbornog programa kojima planira osigurati odgovorno upravljanje gradskom imovinom, minimalizirati mogućnost sukoba interesa u gradskoj upravi, te modernizirati gradsku upravu, u kojoj, smatra Staničić, ima niz dobrih i sposobnih pojedinaca, međutim tim zaposlenicima se loše rukovodi.
Staničić je najavio osnivanje neovisnog antikorupcijskog tijela koje će se baviti potencijalnim sukobom interesa u gradskoj upravi i gradskim poduzećima, jačanje unutarnje revizije i nadzora nad poslovanjem proračunskih korisnika, posebice gradskih poduzeća. Također je najavio objedinjavanje procesa javne nabave u svrhu postizanja racionalnosti i veće ekonomičnosti trošenja sredstava, ali i svrhu spriječavanja nepravilnosti u postupcima javne nabave. „Uz transparentnije procese javne nabave, također ćemo revidirati i postupke vezane uz izdavanje koncesija“, obvezao se Stanićić.
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika smatra kako je nužna modernizacija gradske uprave „
„Gradsku administraciju učinit ćemo efikasnom inzistirajući na učinkovitom rješavanju pitanja, poteškoća i zahtjeva građana i poduzetnika. Zato ćemo osnovati ćemo jedinstveno upravno mjesto na kojemu će svaki građanin i poduzetnik moći ostvariti svu komunikaciju s gradom na jednom mjestu, na kojemu će dobiti sve odgovore i s kojega nitko neće biti upućen dalje u potragu za dodatnim potvrdama i dokumentacijom. Nema više slanja poduzetnika i građana od vrata do vrata u potrazi za rješenjem i odgovorom.“
Za kraj, Staničić je najavio kako će odgovorno upravljanje imovinom građanki i građana biti osnovno načelo kojim će se povoditi, a to isto očekuje i od svih svojih suradnika. „Rijeka treba odgovornog gradonačelnika, i odgovornu gradsku upravu koja će raditi u interesu građanki i građana, a ne kojekakvih kraljeva tržnica ili Korza.“

Previous article25-godišnji Riječanin tukao ženu pred djetetom
Next articleOdluka uredništva portala Rijekadanas i obavijest riječkim političarima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here