Home Vijesti HDZ, PGS i Ljevica traže smjenu Obersnela

HDZ, PGS i Ljevica traže smjenu Obersnela

1525
3

Uz osam vijećnika HDZ-a, zahtjev su potpisali po jedan vijećnik Hrvatske stranke prava, Ljevice Hrvatske i Primorsko-goranskog saveza. U prijedlogu se, među ostalim, navodi da je Obersnel odgovoran za nezakonit otkaz djelatniku gradske tvrtke zbog iznošenja političkih stajalište tijekom predizborne kampanje, zbog čega mora platiti odštetu od pola miljuna kuna. Dio oporbenih vijećnika smatra i da je gradonačelnik odgovoran i zbog ‘preskupe i loše realizacije projekata’ u gradu.

Predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Tomislava Zečević-Pedić izjavila je da se prijedlog za smjenu gradonačelnika Obersnela temelji na njegovoj odgovornosti za otkaz Klementu Grpcu u gradskoj tvrtki ‘Rijeka promet’ zbog iznošenja političkih stajališta tijekom predizborne kampanje.

U prijedlogu za iskazivanje nepovjerenja gradonačelniku, koji se danas šalje predsjednici Gradskog vijeća Dorotei Pešić-Bukovac, stoji da je Grbac dobio politički motiviran i nezakonit otkaz 2005. godine u tvrtki koja je u vlasništvu grada Rijeke.

Gradonačelnik snosi odgovornost i za trošak “Rijeka prometa” od 500.000 kuna, koliko se na temelju sudske odluke mora platiti Grpcu kao odšteta zbog nezakonito dobivenog otkaza, navodi se u prijedlogu.

Grbac je otkaz dobio zbog kritiziranja gradske uprave i “Rijeka prometa” te političkog programa tadašnje koalicije HDZ-DC-HKDU-HD na konferenciji za novinstvo tijekom predizborne kampanje, stoji u prijedlogu.

Tvrdi se da je gradonačelnik odgovoran zbog preskupe i loše realizacije projekata. Kao primjer je navedena izgradnja bazenskog kompleksa na Kantridi što je, po podacima iz prijedloga, trebalo stajati 73 milijuna kuna, a dosegnulo je 310 milijuna kuna.

Gradonačelnik je odgovoran i za, kako se navodi, iznimno kaotično stanje u prometu, loša prometna rješenja i neadekvatnu prometnu regulaciju te za nedobivanje domaćinstva Svjetskoga rukometnog prvenstva u Rijeci zbog “neodgovornoga i nesmotrenog ponašanja”.

Uz vijećnike HDZ-a, na današnjoj je konferenciji za novinstvo, od potpisnika bila još samo vijećnica Ljevice Hrvatske Irene Gregorović-Filipčić, koja je rekla kako ne želi ulaziti u spletke između ljevice i desnice, ali smatra da su u gradu nužne promjene. (Hina)

Previous articleOteti riječki pomorac stupio u kontakt s obitelji
Next articlePredrag Blečić: Rijeka mora postati Kvarnerska metropola

3 COMMENTS

  1. Da PGS i Lista za Rijeku idu zajedno na ove lokalne izbore , pritom imajući ofanzivnu kampanju uz radikalne zahtjeve za decentalizacijom, Obersnela više nebi gledali kao gradonačelnika. Regionalci probudite se i budite zajedno, dobićete više glasova od Obersnelove koalocijske kobasice.

  2. pgs je za rijeku davna prošlost. tamo su po obicaju izgubljeni izmedju sdpa i hdz-a. kakva je to strategija podrzati komadinu za zupana, u gradu ici sa svojim kandidatom ali ce poslije izbora podrzati sdp?! niti bi piskili niti bi kakili. osim toga, po cemu je to regionalna stranka osim po sjedistu? po toj logici je i bebic regionalist. zbog nepostojanja regionalističke alternative na zadnjim lokalnim izborima su regionalisti radje ostali doma nego da glasaju za zeljka glavana kao regionalista. upravo zato je dobro da se pojavila nova snaga koja bi trebala okupiti te glasove. forza fiume – lista za rijeku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here