Home Najnovije HDZ: Župane, djela, a ne prazne riječi

HDZ: Župane, djela, a ne prazne riječi

143
0

Na današnjoj pressici predsjednik Županijskog povjerenstva HDZ-a Josip Borić okomio se na župana Zlatka Komadinu. “Mi u HDZ-u smatramo da je nakon više od 10 godina koliko je na čelu Primorsko-goranske
županije župan kriv što još uvijek ova županija ne zna kamo ide i kamo želi doći. Županija ima smjernice, ali to je popis želja i smjerova bez cilja koji često ostane mrtvo slovo na papiru, a najveći problemi ostanu neriješeni. I zato, naša poruka je: župane, djela, a ne prazne riječi.”

Borić je naglasio da je vlada samo u zadnje dvije godine na područje Gorskog kotara usmjerila ili osigurala za realizaciju projekata više od 150 milijuna kuna, od toga 50 mil. kn za najvažniji projekt u prometu-Kupsku magistralu, trideset milijuna kuna bespovratnih subvencija drvnoj industriji Gorskog kotara, a preko 70 mil. kuna usmjereno je u komunalnu i društvenu infrastrukturu 9 jedinica lokalne samouprave u Gorskom kotaru u protekle tri godine od strane Ministarstva mora,prometa i infrastrukture, Ministarstva regionalnog razvoja,Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma i ostalih. Novim zajmom Ministarstvo mora osigurat će svakoj jedinici lokalne samouprave u Gorskom kotaru još po jedan kapitalni projekt u infrastrukturi, rekao je Borić. Borić je također naveo da je vlada RH odobrila i prvi projekt javno-privatnog partnerstva gradu Čabru za izgradnju Doma za starije osobe.

“Istina je i da su Županija i SDP-ov župan žrtvovali zdravstveni standard Gorana i otočana u korist županijskog središta. Ukinuli su Domove zdravlja u Čabru, Delnicama, Vrbovskom, Krku, Lošinju, Rabu, Crikvenici i Opatiji da bi namirivali gubitke koji nastaju u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Rijeci. Imali su ih prilike vratiti, međutim, to ne žele”, obrušio se na Županiju Borić te se dalje zapitao: “Na području Gorskog kotara osnovani su županijski centri za sport i krumpire. Što rade ti centri? Prvi, Centar za sport tj. Runolist je najpoznatiji po tome što je prije dvije godine zaposlio bez natječaja pravomoćno osuđenog HNS-ovca Đanija Poropata uz objašnjenje da je to zbog toga što se nema vremena raspisati natječaj jer bi neke objekte u gradnji mogao uhvatiti prvi mraz. Centar za brdsko-planinsku poljoprivredu ili Centar za krumpire slična je priča. Kažu da će to biti eko-etno atrakcija, a to što su neki ostali radi te atrakcije bez posla za njih nije bitno.Ti centri su svrha samima sebi i postali su centri za uhljebljivanje SDP-ovih ili HNS-ovih stranačkih kadrova”, izjavio je Borić.

U svom izlaganju Borić se osvrnuo i na izgradnju škole u Cresu:”Neistinita je i tvrdnja iznesena u javnosti da dograđena škola u Cresu nije otvorena na početku ove školske godine jer je ministarstvo prekasno dostavilo ugovor za nabavu opreme. Ugovor im je dostavljen u 5. mjesecu. Na kraju je ispalo da ta škola nije primila srednjoškolce zato što ne može dobiti uporabnu dozvolu jer je dio okoliša škole na parceli u suvlasništvu s jednom
poljoprivrednom zadrugom. Kako je dobivena građevna dozvola za nadogradnju i tko nije primijetio sitnicu zvana tuđa parcela saznat ćemo valjda na sljedećem press-kolegiju.”

Na kraju je Borić naglasio da je vlada RH na područje županije Primorsko-goranske u zadnje dvije godine usmjerila preko 4,5 milijardi kuna u izgradnju prometnih pravaca i pomorsku orijentaciju županije ,zdravstvo,obrazovanje i manje infrastrukturne projekte.

Previous articleLjeto na Gradini: Memento feat. Denis Razumović Razz
Next articleBakarski gradonačelnik nudi besplatno zemljište za izgradnju novog riječkog KBC-a

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here