Home Biznis HEP planira ponovno aktivirati termoelektranu Urinj!

HEP planira ponovno aktivirati termoelektranu Urinj!

395
0

HEP planira ponovno pokrenuti aktivirati termoelektranu Urinj kod Rijeke, javlja Dnevnik Nove TV.

Neslužbeno doznaju da HEP nakon sedam godina planira ponovno aktivirati termoelektranu te da je za to već osigurano i gorivo, mazut.

“S obzirom na hidrološku godinu koju smo imali i sušno ljeto ne bi se zapravo čudio da je HEP proizvodnja krenula u pripremu TE Urinj jer danas, u ovoj energetskoj situaciji gdje zaista na tržištu ne znamo koja će cijela električne energije biti sutra, svi kapaciteti vlastite proizvodnje su zapravo dobrodošli”, kazao je Darko Jardas, ravnatelj Regionalne energetske agencije ”Kvarner”.

Iz HEP-a u utorak nisu potvrdili, ali ni demantirali tu informaciju. U njihovu odgovoru između ostalog stoji: “U okolnostima najveće energetske krize u Europi u novije vrijeme, HEP poduzima sve potrebe aktivnosti s ciljem osiguranja dovoljnih količina električne energije, prvenstveno proizvodnjom iz vlastitih izvora”.

Ekološki aktivisti smatraju da bi pokretanje termoelektrane na mazut imalo kobne posljedice po zdravlje stanovnika Kvarnera.

“Nitko ne želi da se građani Hrvatske smrzavaju. Ali, ako ćemo to platiti strašno skupo tu struju i još imati određeni broj mrtvih i oboljelih na Kvarneru je li se to isplati?”, pita se Vjeran Piršić, predsjednik udruge ”Eko Kvarner”, javlja Nova TV.

Previous articleVIDEO: U Portugalu pao bizaran gol sa 100 metara
Next articleSjajna vijest za Dalića i Vatrene: Nova Dinamova zvijezda izabrala Hrvatsku!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here