Home Mozaik HGSS objavio detalje dramatičnog spašavanja na Velebitu: Pas tijelom grijao planinara

HGSS objavio detalje dramatičnog spašavanja na Velebitu: Pas tijelom grijao planinara

16
0

Hrvatska gorska služba spašavanja na Twitteru je objavila detalje sinoćnje velike akcije spašavanja.

Podsjetimo, planinar je pao niz padinu na Velebitu. Kako su izvijestili iz HGSS-a, tehnički i fizički izuzetno zahtjevnu akciju dodatno su otežavali snijeg, led, odroni i polomljena stabla koja su prepriječila staze. Sudjelovalo je 27 spasilaca iz Gospića, Splita, Zadra i Istre.

Planinar se nalazio na izrazito nepristupačnom terenu (kod Vaganskog vrha, najvišeg vrha Velebita) te je akcija spašavanja trajala gotovo devet sati. Planinara su spasioci predali timu hitne medicinske pomoći u 7:55. Teško je ozlijedio nogu prilikom pada.

S njim je cijelo vrijeme bio pas North, koji ga je grijao tijelom.

“Prijateljstvo i ljubav između čovjeka i psa ne poznaju granice. Spletom nesretnih okolnosti jučer popodne otklizali su zajedno niz padinu. Zajedno u sretnim i teškim trenucima, takav je život. North je prošao bez ozljeda, ali njegov prijatelj, mladi planinar nije bio te sreće.

Sklupčao se uz njega i grijao ga svojim tijelom. Njegova odanost nije prestala ni dolaskom spašavatelja, bio je jedan od nas čuvajući svog čovjeka 13 sati. Iz ovog primjera svi možemo naučiti o brizi jednih o drugima”, napisali su iz HGSS-a.

Previous articleSrpski mediji: Mateja snimile nadzorne kamere!
Next articleLivaja poslao snažnu poruku navijačima Hajduka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here