Home Vijesti HNS izbacuje IDS iz Kukuriku koalicije?

HNS izbacuje IDS iz Kukuriku koalicije?

1675
4

Nastavlja se obračun unutar Kukuriku koalicije koji je pokrenula nedavna izjava IDS-ovca damira Kajina, a koji je HNS optužio za političku gramzivost u raspodjeli zastupničkih i ministarskih mandata unutar koalicije. Na ove izjave burno su reagirali u HNS-u.
– IDS-ov krajnji domet je 35.000 glasova, što za ukupan rezultat naše koalicije ne znači puno. IDS dobija barem 5 puta manje glasova od HNS-a i tri puta manje glasova od HSU-a. Savez za promjene može postići isti rezultat sa ili bez IDS-ovih glasova, pa se mnogi u HNS-u pitaju ima li uopće potrebe da IDS bude u našoj koaliciji, izjavio je predsjednik HNS-a Radimir Čačić za Globus.


Zoran Milanović, Đani Poropat i Radimir Čačić

I Vesna Pusić proziva Kajina – Ako pobijedimo na izborima, čeka nas ozbiljan posao koji traži i ozbiljne ljude. Vrijeme za samopromociju je prošlo, pa mislim da je isteklo i 15 minuta Kajinove slave.

Vatru je pokušao ugasiti istarski župan Ivan Jakovčić današnjom izjavom za novinare kako su odnosi unutar Kukuriku koalicije ‘odlični’ te da ih ‘nikakve izjave neće narušiti’.


Damir Kajin

Ipak, da je situacija daleko od idilične svjedoči lokalna situacija oko HNS-ovog stava prema izjašnjavanju o povjerenju predsjednici riječkog Gradskog vijeća IDS-ovki Dorotei Pešić Bukovac. Unatoč današnjoj izjavi predsjednika riječke organizacije HNS-a Miroslava Matešića kako će njihovi vijećnici podržati IDS-ovku na čelu riječkog Gradskog vijeća, iz više izvora doznajemo da u HNS-u postoji veliki otpor takvom stavu. Stavovi su zaoštreni do te mjere da pojedini HNS-ovci Matešića nazivaju SDP-ovim čovjekom.

U SDP-u za sada šute. U slučaju sukoba HNS – IDS na nacionalnoj razini zauzeli su neutralan stav, dok su u srazu HNS – IDS na gradsko razini na strani IDS-a.

4 COMMENTS

  1. Je li na fotografiji uokviren onaj Đani Poropat, Obersnelova desna ruka (dogradonačelnik) i osuđenik za kriminalna djela??? Eto kakvi se skrivaju iza leđa ovih “poštenih” koji će uvesti promjene. To će biti samo promjene glavnih igrača, a ne igre. Uostalom, sjećam se dobro 2000. i povjerenja koje su dobili od naroda. Krenula koalicijska šestorka, pa petorka, pa četvorka…Na kraju ostalo – ništa. Ej, dosta je bilo…

  2. KUKURIKU, KUKURIKU HEBO SVOJU SLIKU….KUKURIKU PIJETLI POJU, HEBO SLIKU SVOJU ! ! !

    Dobro da cacic izbacuje kajina…nakon što cacica osude za gaženje dviju osoba u madžarskoj…ostaje kukuiku samo na liberalnim partizanima…

  3. Zasto jednostavno ne nazovete ovaj portal LISTA ZA RIJEKU? Nebi li to bilo postenije?

  4. Nisu ni došli na vlast i već se kolju oko ničega. Ne daj bože da nam ovi “poštenjaci” ponovno dođu na vlast jer ćemo svi postati Kajin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here