Home Vijesti Hod za život u Rijeci proslavio odluku američkog Vrhovnog suda

Hod za život u Rijeci proslavio odluku američkog Vrhovnog suda

720
0

Korzom je danas prošlo dvjestotinjak sudionika Hoda za život, obitelj i Hrvatsku, manifestacija je održana pod geslom “Život je zakon!”. Organizatori su u obraćanju okupljenima pozdravili odluku Vrhovnog suda SAD-a o ukidanju prava na pobačaj na razini cijele države.

Sudionici skupa okupili su se pod tornjem gradske ure te u koloni s velikim transparentom s natpisom “Hod za život – Život je zakon! – Tražimo zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog čovjeka od začeća do prirodne smrti” prošli Korzom do Trga 128. brigade HV-a.

Pjevali su domoljubne pjesme te nosili hrvatske državne zastave, kao i transparente s natpisima poput “Za život”, “Svako ljudsko biće ima pravo na život” ili “Život počinje začećem”, a na Trgu 128. brigade HV-a zabavili se uz glazbu uživo.

Koordinator organizacijskog tima Hoda za život Rijeka Ante Bekavac istaknuo je da slave i štite najvrjednije što postoji, a to je život. “Život je temeljno ljudsko pravo i iznad svih je drugih prava te iznad svih zakona”, rekao je i s odobravanjem spomenuo odluku Vrhovnog suda SAD-a o ukidanju prava na pobačaj na razini cijele države.

“Nakon ovog ništa neće biti isto. Hrvatska se budi po pitanju pobačaja i vrijednosti obitelji, a mi smo ovdje da se za to borimo”, rekao je.

Previous articleJedan od najvećih Bih talenata dolazi u Rijeku!
Next articleDrugo izdanje Food Truck Festivala u Rijeci privuklo brojne gurmane iz cijele regije!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here