Home Sport Horvat: Nismo ih podcijenili; Alilović: Nisam ovako zamišljao povratak

Horvat: Nismo ih podcijenili; Alilović: Nisam ovako zamišljao povratak

637
0

Hrvatska rukometna reprezentacija pretrpjela je uvjerljiv poraz na otvaranju druge faze Europskog prvenstva. Bolja od igrača Hrvoja Horvata bila je reprezentacija Crne Gore koja je u utakmici 1. kola skupine I igranoj u Budimpešti slavila 32:26. Ovim rezultatom Hrvatska je praktički ostala bez izgleda za polufinale Eura.

“Otvorili smo nervozno, nismo uspjeli igrati našu igru. Htjeli smo u pet ili deset minuta slomiti suparnika koji je igrao strpljivo, a golman im je povezao nekoliko obrana. Nismo se uspjeli braniti, nisu pomagali ni 6-0 ni 5-1. Zaslužena pobjeda Crne Gore”, rekao je Horvat u prvoj izjavi nakon utakmice.

“Nervoza je bila prisutna, promašivali smo otvorene šanse na početku. Nismo se trebali obazirati na rezultat, bio je dogovor da ne gledamo semafor bez obzira na to što se događa. Crna Gora ima iskusnih igrača i znala je odigrati partiju šaha kakva je danas trebala biti odigrana.”

“Crna Gora ima kvalitetu, nismo je podcijenili”, dodao je i zaključio:

“Matematika je takva, znali smo da ulazimo u nokaut fazu i znamo što ovaj rezultat znači. Moramo se skupiti i bolje izgledati, a ne ovako nervozno.”

Utakmicu je prokomentirao i povratnik u reprezentaciju Mirko Alilović:

“Okolnosti su takve da nisam zamišljao povratak u reprezentaciju, ovo je bilo ‘spasi što se spasiti može’. Nažalost, izgubili smo. Moramo podići glave, pronaći razloge poraza i krenuti dalje. Crna Gora se suočila s koronom prije prvenstva, kompletna je ili je 90 posto kompletna. Mi smo promijenili 12-13-15 igrača tijekom prvenstva. Oni su odradili pripreme zajedno, mi improviziramo iz utakmice u utakmicu.”

“To nije opravdanje. Ušli smo mlako, a oni su vidjeli da mogu i ponijela ih je atmosfera. Sve im je prolazilo i sve im je ulazilo”, dodao je.

Previous articleVIDEO: Crnogorci deklasirali Hrvatsku!
Next article‘Ubit ću te!’: Napad antivaksera na liječnika u Bugarskoj! (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here