Home Sport Horvat o drugoj fazi priprema za SP. Jedan od ključnih igrača ima...

Horvat o drugoj fazi priprema za SP. Jedan od ključnih igrača ima problema!

185
0

Započela je druga faza priprema za Svjetsko prvenstvo u rukometu, koje će se od 11. do 29. siječnja održavati u Poljskoj i Švedskoj. Hrvatska se nalazi u skupini s Egiptom, Marokom i Sjedinjenim Američkim Državama, a upravo bi se otvaranje s Egiptom moglo pokazati ključnim za prenošenje bodova i borbu za četvrtfinale.

Izbornik Hrvoje Horvat obratio se novinarima prilikom okupljanja reprezentacije. Trenutno na popisu ima 21 igrača, u Švedsku ih može voditi 20, a u zapisniku utakmica ih smije biti 16. Horvat je otkrio da će s reprezentacijom najvjerojatnije putovati 19 igrača.

“Prvobitno smo planirali ići s 18 igrača, ali kako stvari stoje to će sada biti 19. Vidjet ćemo kako će sve teći, kako će ići s pripremama. Imamo i problem s Martinovićem koji nije tako jak, ali treba biti oprezan, treba ga pomalo uključivati u rad do starta SP-a. Treba nam sreće i zdravlja, za ostalo ćemo se pobrinuti. Želimo imati jaki kolektiv i da nas izostanci ne remete puno”, rekao je.

“Neke stvari treba ponoviti, revidirati, dobra obrana treba biti temelj iz kojeg trebaju doći lakši golovi. To bismo trebali pokazati u dvije utakmice na Croatia Cupu koji slijede protiv Makedonije i Izraela. Vidjet ćemo kroz pripreme tko će se nametnuti”, izjavio je Horvat pa dodao:

“Još ne mislimo na Egipat, dali smo prednost našoj izvedbi. Respekt je maksimalan, kao i protiv svakog sljedećeg protivnika. Utakmica jest bitna, može usmjeriti prvenstvo, ali ne mora biti presudna. Svi smo svjesni pritiska, on se stvara ponaosob u glavama. Dečki znaju koliko je važno ovo natjecanje, ne bježe od odgovornosti. Hrvatska ima visoki rejting u svjetskim okvirima i tako će ostati.”

Previous articleAl Nassr želi Ronaldu dovesti Modrića. Poslao je nevjerojatnu ponudu!
Next articleGood Morning, Mr. President & Happy New Year!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here