Home Mozaik Singapur razmatra zabranu pušenja za mlade, slijedeći primjer Novog Zelanda

Singapur razmatra zabranu pušenja za mlade, slijedeći primjer Novog Zelanda

395
0

Singapur će proučiti koliko se politička inicijativa pokazala učinkovitom na Novom Zelandu i kako bi to iskustvo mogao primijeniti raširenost konzumacije duhana. Također se razmatraju stroža pravila za električne cigarete kako bi se spriječilo mlade ljude da naručuju e-cigarete putem interneta.

Singapur je otvoren za mogućnost uvođenja zabrane pušenja mladim odraslim osobama u skladu sa sličnim strogim pravilima predloženim na Novom Zelandu prošlog mjeseca, naglašavajući svoju predanost jačanju kontrole pušenja.
“To je atraktivan prijedlog jer sprječava mlade ljude da prestanu pušiti, a ne stavlja previše ograničenja na starije pušače”, priopćilo je singapursko Ministarstvo zdravstva u utorak. “To bi dovelo do postupnog smanjenja broja ljudi koji puše cigarete”
U prvoj takvoj inicijativi na nacionalnom nivou, Novi Zeland je u prosincu najavio da planira postupno dizati dozvoljenu zakonsku dob za pušenje, zabranivši pritom svim mladima rođenima nakon 2008. kupnju cigareta.

Previous article‘Hrgović boksa kao robot, a Yoka ima sve da ga svlada, protiv Francuza će ponovno osjetiti što je poraz!’
Next articleŠiri se snimka brutalnog premlaćivanja muškarca u Solinu (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here