Home Sport Hrgovića čeka najteža borba u karijeri: Vjerujem da ću postati svjetski prvak

Hrgovića čeka najteža borba u karijeri: Vjerujem da ću postati svjetski prvak

129
0

Filip Hrgović, hrvatski boksač teške kategorije, priprema se za svoju najzahtjevniju borbu do sada. 1. lipnja, u Saudijskoj Arabiji, suočit će se s britanskim boksačem Danielom Duboisom u meču koji bi mogao odrediti njegovu budućnost u boksu. Ovo je ogroman korak za Hrgovića, budući da je Dubois bivši WBA prvak teške kategorije, a meč s njim predstavlja vrhunac Hrgovićeve karijere.

Ronnie Shields, trener hrvatskog teškaša, potvrdio je ovaj dvoboj, ističući važnost ovog izazova za svog pulena. Dubois je svakako najveće ime u karijeri Hrgovića do sada, a samim time i test njegovih vještina i sposobnosti.

Očekuje se da će pobjednik ovog meča imati priliku suočiti se s Anthonyjem Joshuom, budući da će IBF vjerojatno narediti tu borbu. Za Hrgovića bi ovo mogao biti put prema osvajanju IBF-ove titule u teškoj kategoriji, što bi značilo ogroman korak prema ostvarenju njegovih snova.

Hrgović također ima status pričuve za meč između Tysona Furyja i Oleksandra Usika za apsolutnog prvaka teške kategorije. Potencijalna ozljeda jednog od njih mogla bi otvoriti vrata za Hrgovića da se upusti u jednu od najvećih borbi posljednjih godina.

Budući da se borba bliži, Hrgović ističe pritisak koji osjeća, svjestan važnosti ovog meča za svoju karijeru. “Čeka me najteža borba u karijeri”, izjavio je za RTL. “Ali vjerujem da ću u lipnju postati svjetski prvak, prvi Hrvat u povijesti u teškoj kategoriji.”

Hrgovićeva hrabrost i samopouzdanje neizbježno inspiriraju, dok se priprema za ovaj monumentalni trenutak u svom životu i karijeri. Svi oči boksačkog svijeta bit će uprte u njega dok se bori za svoje mjesto u povijesti boksa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here