Home Vijesti Hrvati u Zambiji pronašli 16 jamaca, sutra izlaze na slobodu

Hrvati u Zambiji pronašli 16 jamaca, sutra izlaze na slobodu

81
0
Foto: Mwebantu

Hrvati koji su u Zambiji uhićeni pod sumnjom za pokušaj trgovanja djecom iz Konga sutra će ispuniti sve uvjete koje je sud u Ndoli postavio kako bi se branili sa slobode, potvrđeno je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova za Jutarnji list.

Privedeni parovi će vjerojatno sutra izaći na slobodu, ako sud i službeno danas provede cijeli postupak puštanja uz jamčevinu, navodi list.

Moraju i regulirati boravište u Zambiji, položiti svoje putne isprave te se redovito javljati policiji, odnosno moraju u Zambiji čekati suđenje. Jedan od uvijeta je bilo i plaćenje jamčevine od 20.000 zambijskih kvača po osobi (oko 1100 dolara).

Zambijske vlasti djecu smatraju žrtvama trgovine ljudima te su ona smještena na sigurno mjesto, čija lokacija nije poznata hrvatskom Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Pretpostavlja se da su u nekom objektu zambijskog centra za socijalnu skrb.

Podsjetimo, jamčevina za osmero uhićenih Hrvata u Zambiji zbog sumnje u trgovinom djece je plaćena, potvrdili su ranije iz Ministarstva vanjskih poslova.

“Jamčevina je plaćena, ali još uvijek nisu ispunjeni svi uvjeti za njihov izlazak iz pritvora”, rekli su u ministarstvu. Uhićeni Hrvati još uvijek se nalaze u pritvoru. Uz jamčevinu, uvjet da ih puste na slobodu je i taj da se za svakog od njih nađe još dva svjedoka koji će zajamčiti za njih.

Osmero Hrvata, odnosno četiri bračna para, uhićeno je početkom prosinca u Zambiji pod sumnjom trgovanja djecom, ali i krivotvorenja dokumenata o posvojenju djece iz DR Konga. Već mjesec dana su u pritvoru u gradu Ndoli.

Previous articleMladen iznajmio stan mladom paru, tajno ih snimao tijekom seksa pa ucjenjivao!
Next articleHamed Bangoura dirnuo objavom: ‘Ova žena me svakog dana godinama nosila na liječenje’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here