Home Sport Hrvatska bez važnog igrača na EP-u u vaterpolu.

Hrvatska bez važnog igrača na EP-u u vaterpolu.

201
0
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 1: Ante Vukicevic of Croatia during the FINA World Championships Budapest 2022 Semifinal match between Spain and Croatia on July 1, 2022 in Budapest, Hungary (Photo by Albert ten Hove/Orange Pictures)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija trenutačno se priprema u Kranju, odakle i dolaze loše vijesti za izbornika Ivicu Tucka i navijače. Ante Vukičević, standardni član momčadi u posljednjih pet godina, od naslova svjetskog prvaka u Budimpešti 2017., iz zdravstvenih razloga neće moći nastupati na Europskom prvenstvu koje će se održati u Splitu od 27. kolovoza do 10. rujna.

“Nažalost, vijesti nisu dobre što se tiče Ante i reprezentacije. Liječnik u Francuskoj je preporučio Anti mirovanje sljedeća 2-3 tjedna, pa potom dodatne pretrage. Naša se liječnička služba na čelu s dr. Pivalicom također posvetila Anti Vukičeviću te i dalje stoji naša želja da dodatne sve pretrage obavi i u Hrvatskoj. No neovisno o tomu, Ante je, nažalost, otpao za nastup na Europskom prvenstvu u Splitu”, izjavio je Tucak i dodao:

“Ne trebam ni pojašnjavati koliko nam to stvara dodatnih problema i koliki je to udarac. Riječ je o igraču koji je sastavni, neizostavan dio ove reprezentacije od 2017. Nakon svih prijašnjih odlazaka starijih, iskusnih igrača nakon Olimpijskih igara u Tokiju, ovo je doista udarac koji nam dodatno komplicira stanje.”

Podsjetimo, Vukičeviću je tijekom odmora nakon Svjetskog prvenstva pozlilo za vrijeme boravka u Marseilleu. Bio je nakratko izgubio svijest.

Previous articleU Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, stiže cjepivo
Next articleOtkriveni detalji stravične nesreće na Grobniku: ‘Čovjek je ležao na zemlji, ljudi su bježali unazad’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here