Home Sport Hrvatska reprezentacija u 2022. osvojila uvjerljivo najviše FIFA bodova od svih u...

Hrvatska reprezentacija u 2022. osvojila uvjerljivo najviše FIFA bodova od svih u Europi!

144
0

Hrvatska reprezentacija zaključit će 2022. godinu kao sedma reprezentacija svijeta na ljestvici Međunarodne nogometne federacije (FIFA), međutim Vatreni su tijekom protekle godine osvojili najviše bodova od svih europskih ekipa. Hrvatska je tijekom protekle godine osvojila 106.86 bodova, uvjerljivo najviše od svih europskih reprezentacija. Vatreni su otvorili godinu na 15. mjestu FIFA-ine ljestvice, a nakon osvojene svjetske bronce zaključili je kao sedma reprezentacija svijeta.

Nakon Dalićeve momčadi najviše bodova u Europi osvojila je nizozemska reprezentacija koja je u protekloj godini osvojila 87.19 bodova zaključivši godinu na šestom mjestu FIFA-ine ljestvice. Najviše bodova od svih reprezentacija osvojio je Maroko, 142.42 boda, pa ne čudi što je Maroko između prosinca 2021. i prosinca 2022. napredovao za 17 mjesta, skočivši na 11. poziciju na ljestvici.

Najveći skok u ovoj godini napravila je reprezentacija Gambije, koja je napredovala za 24 mjesta i sada je 126. na svijetu. Četiri reprezentacije su tijekom ove godine dostigle svoje najveće pozicije u povijesti na FIFA-inoj ljestvici – Senegal (18. mjesto u veljači), Kanada (33, veljača), Kosovo (106, lipanj) i Komori (126, lipanj).

Najviše utakmica ove godine odigrao je Senegal, čak 24, dok su Maroko i Gana imali 21 nastup. Razlog tome je sudjelovanje na afričkom Kupu nacija koji se održavao od 9. siječnja do 6. veljače te na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Previous articleHrvatska uvodi euro, problemi s bankarskim aplikacijama, ovo su aktivni bankomati!
Next articleRuska TV brutalno izvrijeđala bakicu koju je rulja izbacila iz autobusa!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here