Home Biznis Hrvatska sve traženija destinacija na njemačkom Googleu.

Hrvatska sve traženija destinacija na njemačkom Googleu.

900
0

U posljednja dva tjedna, Nijemci su puno više tražili Hrvatsku na Googleu nego ranije, i postoji uzlazni trend Hrvatske u odnosu na Španjolsku, Italiju ili Grčku, prema ključnim riječima kao što su kuće za odmor, kampovi ili odmori, pokazalo je istraživanje Arbona, izvijestilo je Ministarstvo turizma.

Tijekom pretraživanja destinacija za odmor na Googleu, Nijemci su u posljednjih 90 dana najviše pretraživali Hrvatsku, a još više posljednjih nekoliko dana, te je vidljiv uzlazni trend u

Trendovi na Googleu.

„Takva potraga znači i da je Hrvatska mogla profitirati kao odredište na kojem bi mnogi turisti željeli provesti odmor. Otvaranje hrvatskih granica, zahvaljujući dobrim rezultatima i epidemiološkoj situaciji, znači da se gosti mogu osjećati sigurno “, ističu Arbona, certificirani hrvatski partner Google AdWords-a.

Rezultati su slični u ključnim riječima poput “kuće za odmor” i “kampovi / kampiranje”, u kojima Nijemci pretražuju Hrvatsku više nego ostale tri mediteranske zemlje, navode autori.

Kampiranje u Hrvatskoj također izaziva veliko zanimanje među Nijemcima, za koje indeks u Google pretraživanju na njemačkom iznosi više od 50 posto.  Italija i Španjolska još uvijek zaostaju, navodi Arbona.

Zaključuju da, prema pretraživanjima Nijemaca na Googleu prema vrstama smještaja, Hrvatska izdvaja kao jedno od najpoželjnijih odredišta, a kako se ovaj trend pretraživanja i dalje nastavlja, vjeruju da bi ovog ljeta mnogi Nijemci mogli izabrati Hrvatsku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here