Home Sport Hrvatski boksači uzdignutih ruku na početku Svjetskog prvenstva u Beogradu!

Hrvatski boksači uzdignutih ruku na početku Svjetskog prvenstva u Beogradu!

228
0

Prva dvojica Hrvata koji su ušli u beogradski ring Svjetskog seniorskog boksačkog prvenstva po okončanju treće runde uzdignutih su ruku proslavili pobjedu. Matteo Komadina iz Delnica pobijedio je u 1. kolu kategorije do 63,5 kg u kojoj su ukupno 44 boksača, južnokorejskog borca Jonseung Leeja.

Slavio je podijeljenom sudačkom odlukom (4-1). Luka Plantić je pak u poluteškoj kategoriji još uvjerljivije pobijedio Slovenca Gregora Starašiniča (5-0).

Komadina je u završnici 1. runde uzdrmao suparnika i prisilio suca u ringu da Korejcu malo broji, ne bi li ovaj došao ‘k sebi’. Tu je rundu svih petero sudaca bodovalo u korist Komadine. Matteo je dominirao i u drugoj rundi i stekao praktički nedostižnu prednost. Korejac Lee je u trećoj rundi, logično krenuo na sve ili ništa, prošlo mu je nekoliko opasnih udaraca, tako da je Komadina treću rundu izgubio 3:2, no sačuvao je ukupnu prednost.

Ono što sada slijedi Delničaninu u drugom nastupu na Svjetskom prvenstvu je još jači, vrlo snažan suparnik, Denis Pesockij iz Ukrajine. U kategoriji do 80 kg Luka Plantić je očekivano lagano svladao Slovenca i sada ga u subotu čeka Bjelorus Alakseij Alfiorauj u šesnaestini finala. (Sportske novosti)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here