Home Sport Hrvatski klub dobiva bonus zbog Ivanušeca, pokrit će proračun za dvije godine!

Hrvatski klub dobiva bonus zbog Ivanušeca, pokrit će proračun za dvije godine!

159
0
foto: GNK Dinamo

U ovogodišnjem ljetnom prijelaznom roku Dinamo je izgubio jednog od svojih najboljih igrača, Luku Ivanušeca. Hrvatski reprezentativac ostvario je transfer u nizozemski Feyenoord, i pritom Dinamu zaradio odštetu vrijednu osam milijuna eura.

Nenad Horvatić, predsjednik Županijskog nogometnog saveza otkrio je u razgovoru za eVaraždin jedan detalj Ivanušecovog transfera, prema kojem će njegov prvi klub Novi Marof, u kojem je započeo svoj nogometni put, dobiti određenu odštetu.

– Ako je transfer Luke bio oko osam milijuna eura, Nogometni klub Novi Marof će dobiti 80 tisuća eura od tog transfera. To nikad tako nije bilo i jedan posto također ide Županijskom nogometnom savezu. Sredstva ćemo onda uložiti u daljnji razvoj infrastrukture i neke druge projekte. Novom Marofu će tako doći dvogodišnji budžet, nije to malo. To je samo dokaz da se od vrhunskih igrača ipak nešto vrati – rekao je Horvatić.

Za taj iznos zahvalna su nova pravila donesena prije otprilike godinu i pol dana, prema kojem klub u kojem je igrač prvi puta registriran dobiva jedan posto ukupnog iznosa transfera tog igrača. Pojasnio je i kako je došlo do tog modela.

– U ostalim europskim zemljama klubovi nemaju baš toliko problema što se tiče financiranja kao kod nas. Međutim, bez baze nema ničega. Razgovarajući na sjednici izvršnog odbora u kojem sjede i predsjednici klubova i koji imaju svoje skaute po Slavoniji već uzimaju djecu. Da bi dijete sa 16 ili 18 godina došlo u nogometni klub Dinamo, Hajduk, Rijeku ili Osijek, ono je negdje počelo, netko mu je kupio prve kopačke i na kraju taj klub nema nikakvi povrat. To je i poticaj klubu jer su gotovo svi igrači došli iz nekog malog sela i malog kluba – rekao je.

Previous articleUEFA podigla optužnicu protiv HNS-a zbog utakmice odigrane na Rujevici
Next articleTrojici koja su unijela ustašku zastavu prijeti doživotna zabrana odlaska na utakmice

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here