Home Sport Trojici koja su unijela ustašku zastavu prijeti doživotna zabrana odlaska na utakmice

Trojici koja su unijela ustašku zastavu prijeti doživotna zabrana odlaska na utakmice

193
1

Nakon utakmice europskih kvalifikacija između Hrvatske i Latvije koja je odigrana na stadionu HNK Rijeke UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog rasizma i diskriminacije na utakmici. Vijest je potvrdio Hrvatski nogometni savez.

“Promatrač FARE-a podnio je izvještaj delegatu utakmice u kojem je navedeno da je u sektoru s hrvatskim navijačima primijećen pojedinac koji je u nekoliko navrata istaknuo ustašku zastavu te je zbog tog incidenta UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a”, stoji na službenoj stranici krovne nogometne organizacije u Hrvatskoj.

Javnosti se obratio voditelj poslova prevencije, sigurnosti i integriteta pri HNS-u Jurica Jurjević: “UEFA je otvorila disciplinski postupak protiv HNS-a zbog utakmice Hrvatske i Latvije u Rijeci. Postoje dva izvještaja: prvi je izvještaj UEFA-ina delegata utakmice, u kojem nije zabilježen nijedan incident. Nije bilo pirotehnike, neprimjerenog skandiranja ni transparenata neprimjerenog sadržaja i slično. Dodatni izvještaj UEFA-i je dostavio promatrač FARE-a. On je sredinom prvog poluvremena zamijetio zastavu koja je imala ustaško obilježje.”

Dodao je i kako trojici pojedinaca koji su zastavu unijeli prijeti doživotna zabrana odlaska na utakmice: “Tu smo zastavu zamijetili i mi iz službe sigurnosti u prvom poluvremenu. Nakon toga su zaštitari oduzeli tu zastavu i tu su osobu izveli sa stadiona i predali policiji. Policija je uhitila osobu i pokrenula prekršajni postupak. Naknadno je utvrđeno da je na sceni bila i treća osoba, koja je unijela zastavu.

U slučaju da UEFA kazni HNS utakmicom bez publike, što je izvjesno budući da je već izrečena uvjetna kazna, Jurjević kaže da bi se moglo igrati pred djecom: “Imamo još pet dana za očitovanje, HNS će dostaviti sve podatke koje je skupio s utakmice. Radi se o najviše tri osobe, a na utakmici je bio 8151 gledatelj.

Takav je odnos bio na tribinama, a takav je i u hrvatskom društvu, radi se o promilima izgrednika. Hrvatski nogomet ni reprezentacija ni društvo ne trebaju biti talac takvih pojedinaca. HNS će podnijeti tužbu protiv te trojice za nadoknadu štete i narušavanje časti te ugleda.

HNS radi na prevenciji takvog ponašanja i zato su se svi ostali na tribinama normalno ponašali. Nećemo se lako predati jer naš je stav da hrvatski građani ne zaslužuju igranje bez publike. Hrvatska ne zaslužuje igrati pred praznim stadionom. Ali ako nas kazne utakmicom bez publike u Osijeku, onda će se, ako UEFA dozvoli, igrati na stadionu punom djece.”

Previous articleHrvatski klub dobiva bonus zbog Ivanušeca, pokrit će proračun za dvije godine!
Next articleOtkrivena tijela koja očito nisu ljudska: ‘Imaju tri prsta, jajašca u sebi i nepoznatu DNK‘

1 COMMENT

  1. Pa u rvatistanu HDZ i desni vas tapšaju po ramenu za ovu zastavu a u EC vam ga nabiju…..paradox za gradić od nepuna 4 milijuna stanovnika.Šestina Bombaya,onako prljavog…😂…i usranog…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here