Home Mozaik I danas živi vjerovanje da su u Roswellu izginuli izvanzemaljci, pogrebnik prepričao...

I danas živi vjerovanje da su u Roswellu izginuli izvanzemaljci, pogrebnik prepričao što je od njega zatražila vojska

429
0

Ovih dana obilježavamo točno 75 godina od čuvenog slučaja u američkom gradiću Roswellu. Eto, upravo je na današnji dan (7. srpnja) rančer William “Mac” Brazel šerifu odnio krhotine koje je pronašao na svom imanju, nakon čega je zapravo i započela čitava histerija, teorija zavjere da se koji dan ranije na tom području srušila izvanzemaljska letjelica.

Takvoj priči u ponajvećoj mjeri je kumovao časnik za javno informiranje RAAF-a Walter Haut, koji je 8. srpnja izdao priopćenje za tisak u kojemu je rečeno da je osoblje iz terenske 509. operativne grupe pronašlo “leteći disk”.

Naravno da je takva verzija odmah demantirana, a priča je sve do danas nastavila intrigirati javnost, pa i unatoč tome što su Zračne snage SAD-a 1994. godine objavile da je srušeni objekt zapravo bio nadzorni balon za nuklearno testiranje iz projekta Mogul.

Bilo kako bilo, vjerojatno u namjeri da u slučaj ponovno udahne notu mistike, portal Daily Star se u utorak prisjetio intervjua s Glennom Dennisom, čovjekom koji je tijekom intervjua 1990. godine dao nekoliko vrlo kontroverznih izjava.

Dennis je tada bio djelatnik pogrebnog poduzeća u Roswellu u Novom Meksiku, a već u jednoj od prvih rečenica je kazao da se vojska kod njega raspitivala može li nabaviti malene i hermetički zatvorene lijesove.

Nešto kasnije je tijekom tog razgovora rekao i da je poznavao medicinsku sestru koju je, kako je kazao, vojska istraumatizirala time što ju je natjerala da pomaže pri obdukciji izvanzemaljaca.

“Kada smo se našli na ručku, bila je u potpunom šoku. Rekla mi je da je upala u velike nevolje i da ne može vjerovati što se događa. Otkrila mi je da imaju tri tijela, od toga dva prilično osakaćena”, ispričao je Dennis tijekom razgovora za Ministarstvo obrane i nastavio:

“Opisala ih je kao bića nešto viša od metra, većih glava u odnosu na ljudske, bez zuba, bez nosova, dugih ruku bez palčeva, bez noktiju…. Rekla mi je tada da nešto jezivije nikada nije vidjela”, dodao je (cijeli intervju možete pogledati u nastavku).

Identitet te medicinske sestre ponio je sa sobom u grob, a početkom devedesetih godina utemeljio je Međunarodni muzej NLO-a i istraživački centar u Roswellu (otvoren je u rujnu 1991. godine).

Previous articleTrbuh ga je bolio svaki mjesec, a onda saznao nešto što prkosi razumu: Detalji suludog slučaja obišli svijet!
Next articleE to je svadba: Pijani svat plesao sa zapaljenom bačvom, gosti vrište i zapomažu (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here