Home Mozaik Trbuh ga je bolio svaki mjesec, a onda saznao nešto što prkosi...

Trbuh ga je bolio svaki mjesec, a onda saznao nešto što prkosi razumu: Detalji suludog slučaja obišli svijet!

449
0
Foto: Pexels

Kad je došao liječniku, Chen Li (33), čije je ime promijenjeno radi zaštite privatnosti, iz kineske pokrajine Sichuan, nije znao zašto ponekad vidi krv u urinu, ali ni u najluđim snovima nije mogao zamisliti što bi mu doktori rekli tog dana.

Lee se cijeli život smatrao muškarcem, sve dok posjet liječniku nije otkrio da je zapravo rođen sa ženskim spolnim kromosomima. Unatoč tome što su njegovi vanjski spolni organi muškog fenotipa, Lee ima maternicu i jajnike, a od ulaska u pubertet i menstruaciju, što objašnjava krv u urinu.

Bolove u trbuhu koje je imao svaki mjesec od 13. godine, praćene pojavom krvi u urinu, nikada nije povezivao s menstruacijom, budući da se smatra muškarcem, a u prilog tome ide i činjenica da ima muško spolovilo. Kada se požalio liječnicima, posumnjali su na upalu slijepog crijeva, ali simptomi nisu prestali nakon liječenja pa su napravili dodatne pretrage. Li je bio užasnut tim otkrićem pa je odmah zatražio operaciju uklanjanja ženskih spolnih organa.

Operacija je trajala tri sata, a liječnici su rekli da se Lee nakon zahvata osjeća odlično te da mu se vratilo samopouzdanje, prenosi Daily Mail. Kirurg koji je izveo operaciju, Luo Shiping, objasnio je da Li može nastaviti svoj život kao muškarac, ali neće moći imati biološku djecu jer njegovi testisi ne proizvode spermu. Prema procjenama UN-a, 0,05 do 1,7 posto svjetske populacije je interspolno. To je otprilike isti postotak kao kod ljudi s prirodno crvenom kosom.

Interspolnost, prema smjernicama UN-a, označava osobe koje se “ne uklapaju u definicije ni muškog ni ženskog tijela”, a zamijenila je riječ hermafrodit. Sličan slučaj pojavio se prošle godine u Kini, kada je 25-godišnja žena došla liječniku zbog problema sa začećem.

Ispostavilo se da Pingping (ime je također promijenjeno) ima muški spolni kromosom Y, a u isto vrijeme uopće nema maternicu i jajnike. Pingping je neko vrijeme bila zabrinuta da još nije dobila menstruaciju, ali kada ju je majka odvela ginekologu, rekli su da se Pingping vjerojatno samo malo sporije razvija.

– Kad sam odrasla, sramila sam se što još nemam menstruaciju pa to nisam shvaćala ozbiljno – priznala je.

Poput Li, Pingping nikada nije sumnjala u svoj spol jer su njezini vanjski genitalije imali ženski fenotip. Liječnici su objasnili da je moguće da je imala muško spolovilo koje je atrofiralo. Dodali su i da su njezini roditelji u bliskom srodstvu.

Previous articleVlakom od Rijeke do Splita za 29 sati!?
Next articleI danas živi vjerovanje da su u Roswellu izginuli izvanzemaljci, pogrebnik prepričao što je od njega zatražila vojska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here