Home Mozaik I liječnici u šoku: Nesretnoj ženi izvadili iz mozga živog crva dugog...

I liječnici u šoku: Nesretnoj ženi izvadili iz mozga živog crva dugog osam centimetara!

166
0

Ženi iz australske države Novi Južni Wales iz mozga je izvučen živ crv dužine osam centimetara nakon što je pune dvije godine patila od raznih zdravstvenih problema, priopćili su liječnici sa Odjela za infektivne bolesti u bolnici u Canberri.

“Ophidascaris robertsi” je okrugli crv koji se obično nalazi kod pitona, koji je u njezino tijelo vjerojatno prenio parazit.

Neurokirurginja Hari Priya Bandi izvukla je iz glave pacijentice dugog parazitskog okruglog crva, nakon čega je pozvala kolege da bi ih pitala za savjet što joj je dalje činiti, piše Guardian.

Pacijentica, stara 64 godine, prvi put je primljena u bolnicu krajem siječnja 2021., nakon što je tjednima trpjela bolove u trbušnoj šupljini i imala proljev praćen stalnim suhim kašljem, temperaturom i noćnim znojenjem. Njezini simptomi su do kraja godine obuhvatili i zaboravnost i depresiju, što je dovelo do hospitaliziranja u Canberri.

MRI skeniranje mozga otkrilo je abnormalnosti koje zahtijevaju operaciju. Iznenađujuće otkriće potaklo je tim u bolnici da se okupi kako bi otkrili o kakvoj se vrsti okruglog crva radi i, što je najvažnije, da odluče o daljem tretmanu koji bi pacijentici mogao biti potreban.

Pacijentica u bolnici u Canberri je prva osoba u svijetu u kojoj je pronađen ovaj parazit. Ljekari kažu da se ovakvo otkriće događa jednom u karijeri. Oporavak pacijentice zasad teče dobro, a njezino stanje se redovno prati.

Previous articleDamir Mišković najavio nove moguće promjene u Rijeci: ‘Maksimir? Pa pola utakmice nisam vidio‘
Next articlePogledajte što se pojavilo na istarskom nebu, ovo je rijetka prirodna pojava FOTO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here