Home Vijesti IDS i PGS u Puli potpisali koalicijski sporazum

IDS i PGS u Puli potpisali koalicijski sporazum

2143
1

Press IDS - 2 - potpisivanje koalicije, 22.09.2015.Istarski demokratski sabor i Primorsko-goranski savez potpisali su danas u Puli koaliciju za izbore za Hrvatski sabor 2015. godine.

Koaliciju su službeno potpisali predsjednici IDS-a i PGS-a, Boris Miletić i Dario Vasilić, uz prisustvo predstavnika obiju stranaka.
– IDS koaliciju može graditi sa srodnim političkim strankama isključivo na temelju programa, konkretnih politika i projekata, a upravo je to sadržaj ove koalicije koju ćemo danas potpisati, kazao je predsjednik IDS-a.
– Koalicija IDS-PGS znači da će se glas naših dviju regija ne samo čuti u političkom Zagrebu, nego da će se taj glas i uvažavati, kazao je predsjednik IDS-a dodajući da „u narednom razdoblju za Hrvatsku je bitno dati odgovor na pitanje hoće li se Hrvatska dodatno centralizirati, iako je nakon Grčke, sigurno najcentraliziranija zemlja u Europi, odnosno Europskoj uniji“.

U slučaju da će se Hrvatska dodatno centralizirati, naša koalicija u tome sigurno ne želi sudjelovati. Ukoliko će se, pak, Hrvatska decentralizirati tada sigurno naše dvije stranke, koje imaju veliko iskustvo upravljanja na regionalnoj i lokalnoj razini, žele dati svoj obol u tome.

Na pitanje novinara koliko zajedničkih mandata očekuju u Saboru, predsjednik IDS-a je kazao kako „apsolutno nisu opterećeni brojem mandata, nego se kao odgovorne stranke više fokusiraju na program i mjere za poboljšanje života naših građana te prilici da se glas građana obiju regija više čuje i uvaži u političkom Zagrebu.“
Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić istaknuo je da su IDS i PGS jedine regionalne stranke koje obilježavaju 25 godina od svog osnutka i koje su ostale na političkoj sceni Hrvatske.
– Sa IDS-om smo zajedno izašli na izbore 1993. i 1997. te smo polučili najbolje rezultate u povijesti PGS-a na području Primorsko-goranske županije, kazao je predsjednik PGS-a dodajući da je Vijeće PGS-a također donijelo odluku jednoglasno.
– Ovo danas bit će snažna sinergija, ne samo u Istri već u i Primorsko-goranskoj županiji. IDS i PGS pokrivaju dvije regije, odnosno Istru i Kvarner i mi upravo tako vidimo budući regionalni ustroj, naveo je Vasilić. Zaključio je da u Hrvatskoj ima puno prostora da se kroz decentralizaciju omogući novi iskorak gospodarstva Istre i Kvarnera, ali i dodatno poboljšaju životni standardi naših građana.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here