Home Vijesti IDS na parlamentarne izbore izlazi samostalo, pridružuje mu se PGS

IDS na parlamentarne izbore izlazi samostalo, pridružuje mu se PGS

1752
0

SKY_3037Istarski demokratski sabor na izbore izlazi samostalno, a pridružit će mu se Primorsko-goranski savez s kojim će potpisati sporazum o predizbornoj suradnji, odlučeno je na večerašnjoj sjednici Savjeta IDS-a u Pazinu.

Savjet IDS-a donio je zajedničku odluku nakon što su razmotrene sve opcije.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić nakon sjednice je kazao kako je prije svega zadovoljan atmosferom koja je vladala na Savjetu IDS-a.

– IDS je još jedanput potvrdio svoje jedinstvo i dosljednost u borbi za interese Istre. Uzeli smo u obzir sve relevantne činjenice i siguran sam da smo donijeli odluku koja je u najboljem interesu naših građana. Moramo biti dosljedni i ustrajati na zaštiti Istre i njezinih interesa, a ovo je, sasvim sigurno, najbolji put za to, istaknuo je Miletić.

Naglasio je da su IDS i PGS predvodnici regionalizma u Hrvatskoj te da od samog osnutka dosljedno zagovaraju decentralizaciju, odnosno model uprave i gospodarskog razvoja koji je najučinkovitiji i daleko najbliži građanima.

Miletić je dodao da savez IDS-a i PGS-a daje dodatnu snagu svima onima koji podržavaju prijeko potrebnu decentralizaciju zemlje, a ujedno povećava izglede za pobjedu na parlamentarnim izborima nad desnim blokom.

– I IDS i PGS su stranke kojima je istinski stalo do njihovih regija i jedina su prava garancija da će se glas naših lokalnih sredina zaista čuti u Zagrebu, zaključio je Miletić.

Na pitanje novinara znači li to da IDS definitivno neće ući u koaliciju s SDP-om i HNS-om, Miletić je kazao kako je teško očekivati da će SDP u sljedećem razdoblju ipak ponuditi odgovore na pitanja vezana uz decentralizaciju te predložiti program rada, kad to već nije učinio do sad.

– Naši su uvjeti otpočetka jasni. Bilo bi s naše strane krajnje neodgovorno ulaziti u aranžmane koji su puni nepoznanica. Bez jasnog dogovora oko decentralizacije zemlje i potpisane garancije da će interesi Istre biti zaštićeni mi ne možemo ući u savez ni sa kim.

Na večerašnjoj sjednici Savjeta IDS-a naglašeno je također da su nadolazeći parlamentarni izbori od velike važnosti za Istru i Primorje te da samo snažne regionalne stranke mogu biti garancija da će se glas tih regija čuti u Saboru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here