Home Mozaik Imala je pet godina kada je rodila sina: Njena trudnoća je misterija,...

Imala je pet godina kada je rodila sina: Njena trudnoća je misterija, ni dan danas se ne zna tko joj je otac

246
0
Ilustracija/Pexels

U rano proljeće 1939. roditelji u udaljenom peruanskom selu primijetili su da njihova petogodišnja kći ima povećan trbuh. U strahu da je oteklina tumor, Tiburello Medina i Victoria Losea su svoju djevojčicu iz obiteljske kuće u Tikrapu odveli liječniku u Limu.

Na šok roditelja, liječnik je otkrio da je njihova kći Lina Medina u sedmom mjesecu trudnoće.

Već 14. svibnja 1939. Medina je carskim rezom rodila zdravog dječaka. Sa 5 godina, sedam mjeseci i 21 danom postala je najmlađa majka na svijetu.

Medinin slučaj iznenadio je pedijatre i privukao međunarodnu pozornost koju ona i njezina obitelj nisu željeli. Do danas, Medina nikada nije rekla vlastima tko je otac, a ona i njezina obitelj i dalje se klone javnosti i izbjegavaju svaku priliku za intervju.

Unatoč misteriju koji još uvijek okružuje slučaj najmlađe mame na svijetu, u javnost je procurilo mnogo činjenica o tome kako je Lina Medina zatrudnjela – i tko bi mogao biti otac.

Najmlađa majka na svijetu možda je imala rijetko stanje koje se zove preuranjeni pubertet.

Rođena 23. rujna 1933. u jednom od najsiromašnijih sela u Peruu, Lina Medina bila je jedno od devetero djece. Njezina trudnoća u tako ranoj dobi očito je bila uznemirujući šok za njezine voljene – i javnost. No pedijatrijskim endokrinolozima ideja da bi petogodišnje dijete moglo zatrudnjeti nije bila sasvim nezamisliva.

Vjeruje se da je Medina imala rijetko genetsko stanje koje se zove preuranjeni pubertet, zbog kojeg se djetetovo tijelo prerano mijenja u tijelo odrasle osobe (prije osme godine za djevojčice i prije devete godine za dječake).

Dječaci s ovim stanjem često će osjetiti dublji glas, povećane genitalije i dlake na licu. Djevojčice s ovim stanjem obično će dobiti prvu menstruaciju i rano će im se razviti grudi. Pogađa otprilike jedno od 10 000 djece. Otprilike 10 puta više djevojčica nego dječaka razvija se na ovaj način.

Često se uzrok preuranjenog puberteta ne može identificirati. Međutim, nedavne studije su otkrile da mlade djevojke koje su bile seksualno zlostavljane mogu proći kroz pubertet brže od svojih vršnjakinja. Stoga postoje sumnje da bi se preuranjeni pubertet mogao ubrzati seksualnim kontaktom u ranoj dobi.

U slučaju Line Medine, dr. Edmundo Escomel izvijestio je medicinski časopis da je dobila prvu menstruaciju kada je imala samo osam mjeseci. Međutim, druge publikacije su tvrdile da je imala tri godine kada je dobila menstruaciju. U svakom slučaju, bio je to šokantno rani početak.

Daljnji pregled 5-godišnje Medine otkrio je da je već imala razvijene grudi, bokove šire od normalnih i uznapredovali (tj. postpubertetski) rast kostiju.

Ali naravno, iako se njezino tijelo rano razvijalo, bila je još vrlo malo dijete.

Tko je bio otac djeteta Line Medine?

Medina nikada nije rekla vlastima tko je djetetov otac. Nažalost, moguće je da ni ona nije znala.

Preuranjeni pubertet dijelom objašnjava kako je Lina Medina zatrudnjela. No, naravno, to ne objašnjava sve.

Uostalom, netko drugi ju je morao oploditi. I nažalost, s obzirom na izglede od 100.000 prema 1, ta osoba vjerojatno nije bio dječak s istim stanjem kao ona.

Medina nikada nije rekla svojim liječnicima ili vlastima tko je otac ili okolnosti napada koji je doveo do njezine trudnoće. No zbog svoje mladosti možda nije bila svjesna što joj se zapravo dogodilo.

Dr. Escomel rekla je da “ne može dati precizne odgovore” na pitanje o ocu djeteta.

Tiburello, Medinin otac, nakratko je uhićen pod sumnjom da je silovao svoje dijete. Međutim, pušten je na slobodu, a optužbe protiv njega su odbačene jer nisu pronađeni nikakvi dokazi ili izjave svjedoka koji bi ga smatrali odgovornim. Sa svoje strane, Tiburello je oštro zanijekao da je ikada silovao svoju kćer.

U godinama nakon rođenja, neke novinske agencije nagađale su da je Medina možda napadnuta tijekom određenih svečanosti koje su se održavale u blizini njenog sela. Međutim, to nikada nije dokazano.

Nakon rođenja bebe Lina Medina i njezina obitelj brzo su se povukli iz javnosti.

Kada je trudnoća Line Medine postala poznata javnosti, privukla je pozornost cijelog svijeta. Novine u Peruu bezuspješno su nudile obitelji Medina tisuće dolara za pravo intervjua i snimanja Line. Istovremeno, mediji iz SAD-a pokušali su doći do najmlađe mame na svijetu. Nudili su joj novac, no obitelj je odbila javno govoriti.

Nagađalo se da je obitelj Line Medine cijeli slučaj inscenirala za medijsku pozornost, no idućih 80 godina demantirali su te navode.

Ni Medina ni njezina obitelj nisu pokušale iskoristiti priču, a medicinska dokumentacija iz tog vremena pruža dovoljno dokumentacije o njezinom stanju tijekom trudnoće.

Poznato je da se Lina dok je bila trudna slikala sa samo dvije fotografije. I samo je jedna od njih – profilna slika niske rezolucije – ikada objavljena izvan medicinske literature.

Njezin dosje uključuje i brojne izjave liječnika koji su je liječili, kao i jasno definirane rendgenske snimke njezina abdomena na kojima se vide kosti fetusa u razvoju unutar njezina tijela. Test krvi također je potvrdio njezinu trudnoću. I svi radovi objavljeni u literaturi bez problema su prošli recenziju.

Što se dogodilo Lynn Medina?

Velik dio kasnijeg života Line Medine ostaje misterij. Ona je i danas živa i ima 88 godina.

Čini se da je Lina Medina tada dobila dobru medicinsku skrb, pogotovo za vrijeme i mjesto u kojem je živjela, te je rodila zdravog dječaka.

Porod je obavljen carskim rezom jer bi, unatoč Medininim prerano proširenim bokovima, vjerojatno bilo teško dijete pune veličine provući kroz porođajni kanal.

Dijete Line Medine nazvano je Gerardo, po liječniku koji je prvi pregledao Medinu, a dijete je nakon izlaska iz bolnice pušteno kući u obiteljsko selo Tikrapo.

Dvije godine nakon rođenja, stručnjak za obrazovanje djece na Sveučilištu Columbia po imenu Paul Koask dobio je dopuštenje da posjeti obitelj Medina. Koask je otkrila da je najmlađa osoba koja je rodila bila “iznad normalne inteligencije” te da je njezino dijete bilo “savršeno normalno”.

“Ona dijete doživljava kao mlađeg brata, kao i ostatak njezine obitelji”, izvijestio je Koask.

Opstetričar po imenu Jose Sandoval, koji je napisao knjigu o Medininom slučaju, rekao je da se Medina često radije igrala sa svojim lutkama nego sa svojim djetetom. Što se tiče samog Gerarda Medine, on je odrastao misleći da je Medina njegova starija sestra. Saznao je istinu kada je imao oko 10 godina.

Iako je Gerardo Medina bio zdrav veći dio svog života, nažalost je umro u dobi od četrdeset godina 1979. godine. Uzrok smrti bila je bolest kostiju.

Što se dogodilo s Medinom?

Kad je odrasla, počela je raditi kao tajnica kod liječnika koji je pratio porod i koji joj je plaćao školovanje. Otprilike u isto vrijeme, Lina je uspjela uvesti i Gerarda u školu.

Kasnije se udala za čovjeka po imenu Raul Jurado početkom 1970-ih i rodila drugog sina kada je imala 30 godina.

Iako se o njoj gotovo ništa više ne zna, vjeruje se da i dalje živi na istom mjestu i da ima 88 godina.

Previous articleUgledala “prišt” na kapku, a onda je iskočilo nešto odvratno: Užasno je boljelo, pa puklo (FOTO)
Next articleČuje se u pozadini: Ljubavnica mu napravila nevjerojatnu scenu na vjenčanju, kamera sve snimila (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here