Home Vijesti Ina priopćila da prekida isporuku etana i prirodnog plina Diokiju

Ina priopćila da prekida isporuku etana i prirodnog plina Diokiju

854
0

Pokrenut je postupak prisilne naplate ukupnog dospjelog dugovanja društva Dioki prema Ini za isporučeni etan te prema Prirodnom plinu d.o.o. za isporučeni prirodni plin, priopćili su iz Ine.

“Diokiju će u narednih pet dana od dana aktiviranja instrumenata osiguranja plaćanja biti prekinuta isporuka etana, a u narednih 48 sati od tog trenutka i isporuka prirodnog plina. Navedeni rokovi obustave isporuke u skladu su s vremenskim rokovima potrebnim za pripremu postrojenja te s dosadašnjom praksom i planovima zaustavljanja postrojenja na siguran način”, stoji u priopćenju.

“Ovaj nužan poslovni potez rezultat je višemjesečne nemogućnosti dogovora s navedenom kompanijom čija dospjela dugovanja prema Ini i Prirodnom plinu d.o.o. iznose više od 120 milijuna kuna. Dug se akumulirao u proteklih 300 dana, odnosno uključuje i dugovanja iz 2009. godine”, dodaje se u priopćenju.

Iz Ine napominju da je Diokijev ugovor za isporuku prirodnog plina istekao krajem 2009. godine te su u okviru ukupnih pregovora Diokiju ponuđeni uobičajeni uvjeti kao i drugim industrijskim kupcima, ali i moguća rješenja otplate postojećeg duga.

“Tijekom gotovo 6-mjesečnog neuspjelog procesa pregovaranja, Ina i Prirodni plin d.o.o. neprekidno su isporučivali Diokiju etan i prirodni plin imajući u vidu njihovu proizvodnju. Obzirom da nismo više u mogućnosti podržavati trenutnu situaciju, bili smo dužni pokrenuti navedeni postupak”, poručili su iz Ine.
(poslovni dnevnik/rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here