Home Sport inicijativa rukometnog saveza PGŽ: Hrvatska – Slovačka u Rijeci?

inicijativa rukometnog saveza PGŽ: Hrvatska – Slovačka u Rijeci?

1673
0

Kvalifikacijska utakmica rukometaša Hrvatske i Slovačke za EP 2010. godine u Austriji igrat će se 17. lipnja na riječkom parketu? Ideja zvuči lijepo i atraktivno, pokrenuta je inicijativa i za njezino ostvarivanje, pitanje je kakav će biti rezultat. Na ideju da se atraktivan međunarodni sportski događaj uprizori u Rijeci, došao je Rukometni savez Županije primorsko-goranske, koji je o svojoj zamisli pismeno obavijestio Odjel za sport i tehničku kulturu grada Rijeke, sada se čeka odgovor.
Grad, naime, kao i bilo koji drugi organizator ovakvih utakmica u Hrvatskoj, snosi troškove smještaja i organizacije. Za sada se sigurno zna da će Hrvatska i Mađarska u okviru već spomenutih kvalifikacija igrati 13. lipnja u zadarskom »Višnjiku«. Četiri dana kasnije, 17. lipnja, na rasporedu je hrvatski susret s gostima iz Slovačke. U slučaju eventualnog pozitivnog odgovora Grada, Županijski savez krenuo bi u lobiranje u Upravnom odboru Hrvatskog rukometnog saveza, kako bi trofejnu hrvatsku reprezentaciju doveo u Rijeku.
Reprezentacija je ovdje uvijek bila dostojno ugošćena, razina organizacije rukometnih priredbi u Rijeci tradicionalno je na visokoj razini. Razmišlja se već i o nekim detaljima, poput transporta reprezentacije iz Zadra u Rijeku, spomenuta je tako brza brodska veza hidrogliserom.
O zanimanju za gostovanje Balića, Vorija, Lackovića, Valčića, Duvnjaka, Čupića, Alilovića i drugih hrvatskih zvijezda ne treba govoriti, dosta je prisjetiti se susreta »Zameta« i »Croatia osiguranja«. Balić i Duvnjak su dugo nakon utakmice ostali na parketu potpisivati autograme i pozirati za uspomenu svojim brojnim navijačima. Da je riječka publika željna atraktivnih gostovanja, kao što je u ovom slučaju potencijalni nastup aktualnih viceprvaka svijeta i najtrofejnije hrvatske loptačke reprezentacije, o tome već sve znaju čak i galebovi na riječkom lukobranu. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here