Home Vijesti Institut za rat objavio novu analizu i kartu: Ovaj poraz je šokirao...

Institut za rat objavio novu analizu i kartu: Ovaj poraz je šokirao Ruse

205
0

Institut za proučavanje rata objavio je novu analizu i kartu sukoba u Ukrajini.

“Ukrajinsko uništavanje značajnih elemenata ruske motorizirane brigade koja je 11. svibnja pokušala prijeći pontonski most preko rijeke Siverski Donjec šokiralo je istaknute ruske vojne blogere i analitičare. Počeli su komentirati nesposobnost ruske vojske sa svojim stotinama tisuća sljedbenika.

Pokušaj prijelaza rijeke pokazao je zapanjujući nedostatak taktičkog smisla jer satelitske slike pokazuju uništena ruska vozila čvrsto skupljena na oba kraja razrušenog mosta”, piše Institut za rat.

“Prema ukrajinskim dužnosnicima, ukrajinske snage će vjerojatno provesti protuofenzivne operacije kako bi istjerale Ruse iz okolice Izjuma. Ranije smo primijetili da je ruska topnička vatra usmjerena na zapad iz okolice Izjuma vjerojatnije imala za cilj ometanje takve protuofenzive.

Ruske snage nastavile su s povlačenjem iz Harkivske oblasti, ali će vjerojatno nastojati zadržati liniju istočno od Vovčanska kako bi osigurale kopnenu komunikacijsku liniju (GLOC) koja ide od Belgoroda preko Vovčanska do Izjuma.

Teren na ovom području općenito pogoduje Ukrajini, a Rusi imaju i druge GLOC-ove kojima mogu opskrbiti Izjum, tako da Ukrajinci u ovom trenutku možda neće pokušavati napredovati mnogo dalje na istok.

Ukrajinski branitelji nastavili su se boriti u tvornici Azovstal u Mariupolju unatoč strašnim uvjetima i ruskim napadima”, stoji u analizi.

Previous articleOd utorka nove cijene goriva!
Next articlePronašli je nakon oslobođenja sela: Tko je žena čije su uhićenje Ukrajinci jedva čekali?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here