Home Mozaik Invazija na Jadranu: Upadaju u kuće i jedu sve živo, mještani očajni...

Invazija na Jadranu: Upadaju u kuće i jedu sve živo, mještani očajni (VIDEO)

1093
0

Mještani i turisti na hrvatskom otoku Molatu izbezumljeni su bliskim susretima s divljim svinjama. Ogroman broj njih noću ulazi u vrtove, pa je Lovačko društvo primorano nešto poduzeti.

– Ugušili su nas, ali konačno imamo plan kako ih prvo obuzdati, a potom i potpuno riješiti – kaže Tomislav Dražović, predsjednik Lovačkog društva “Golub” Molat.

Dodao je kako će ovu nesvakidašnju narazu pokušati regulirati izvlačenjem svinja iz naseljenih mjesta.

– Evo, imamo nekoliko dana da im donesemo hranu i piće. Svinje dolaze među ljude jer su gladne i žedne. Sad im dva kilometra od naselja dajemo kukuruz, razno povrće i vodu. Tako nećete trebati dolaziti u naselje – kaže Dražović, prenosi Net.hr.

Jedan ribar svjedoči da su te životinje postale ozbiljno iskušenje

– Molat je pun divljih svinja. Ugušili su nas. Jedu sve u vrtovima, ulaze u kuće. Kako su dospjeli tamo? Lijepo, kupanje – rekao je ribič za Slobodnu Dalmaciju.

Kako prenose mediji, upravo je naručena nova serija kukuruza iz Slavonije, a u tijeku je i nabava posebne tekućine koja svinjama smeta.

– Ne približavaju se. Uz pomoć pumpi uskoro ćemo prskati oko tri najugroženija naselja Molat, Brgulje i Zapuntel. To će sigurno pomoći, a za sada im hranu iznosimo izvan mjesta – kaže Dražović i ističe da prema zakonu nema zapreka za odstrel divljih svinja na otoku Molatu.

– Sad je turistička sezona, a mi ćemo to u rujnu. Od Ministarstva poljoprivrede zatražili smo markice za odstrel. Kada se organiziramo, svaki lovac će dobiti posebnu dozvolu, a lovac će dobiti žig za odstrijeljenu divlju svinju. Meso zatim ide na inspekciju, a ostaci na poseban otpad. Tražili smo veći broj maraka, jer je otok preplavljen tim životinjama, a mi ćemo organizirati lov – kaže Dražović.

Previous articleUkrajina dronovima napala Krim. Onesposobila pola zračnih snaga Crnomorske flote?
Next article‘Triput sam se onesvijestila dok me silovao’: Baka koju je unuk zlostavljao misli da ga je ovo omamilo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here