Home Vijesti Ipak nećemo dostići rekordnu 2019. turističku sezonu? ‘Dogodilo se jedno neugodno iznenađenje!’

Ipak nećemo dostići rekordnu 2019. turističku sezonu? ‘Dogodilo se jedno neugodno iznenađenje!’

584
0
Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/scenic-view-of-sea-248181/

Predsjednik Udruženja Hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba komentirao je ovogodišnju turističku sezonu za koju kaže kako neće dostići rekordnu 2019. godinu kada se gledaju brojke u obliku broja noćenja i dolazaka, iako to nije ni cilj. No, napominje kako je sigurno da će promet biti iznad 2019. Kaže da su porasli i troškovi zbog rasta cijena energenata.

“Teško se mi možemo uspoređivati s Grčkom i Turskom. Mi smo u ovom trenutku autodestinacija, dok su oni aviodestinacija. Često se i govori da smo preskupi. Na cijene utječu ponuda i potražnja, a ne vjerujem da se radi o novim gostima, već o onima koji se privikavaju na novi turizam. Imaju oni u svojim zemljama slični rast cijena”, rekao je za N1.

Naveo je i jedno negativno iznenađenje, a to je pad trenda dolazaka talijanskih gostiju. “Njihov udio među gostima u Hrvatskoj pada”, tvrdi Žgomba. Pozitivno je, kako kaže, i to što je Dubrovnik “napokon počeo upravljati svojim turizmom”.

“Danas imamo velik priljev turista na aerodromima. Dubrovnik je sjajan primjer toga da moramo početi upravljati svojim destinacijama. Vrijeme stihijskog turizma je iza nas. Pandemija nas je ipak naučila neke stvari.”

Previous articleIdućih dana temperature do 39 stupnjeva, a onda nagla promjena
Next articleČak tri puta telefonirao dok je sijao smrt! Jedan poziv je posebna misterija!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here