Home Sport Ivan Frančišković: Minirana regularnost prvenstva

Ivan Frančišković: Minirana regularnost prvenstva

233
0

Konferencija za novinare je bila izuzetno dobro posjećena, kao pred neku europsku utakmicu (davno je bilo…), gostovao je predsjednik RijekeIvan Vanja Frančišković, na temu – Dinamova (Mamićeva?) prevara…
– Strpljivi smo i tolerantni, posebice kada je u pitanju naša momčad, ali kada su u pitanju interesi kluba decidirani smo i odlučni. Ova se odgoda nije smjela dogoditi! Posebno smo se pripremali za utakmicu s Dinamo, očekivali rekordni posjet, afirmaciju naše politike i povratak Roberta Rubčića kao trenera na velika vrata. Mislili smo da je riječ o prvoaprilskoj šali kada su nam javili o odgodi. Poslije ovog prvenstvo ne može biti regularno – rekao je odmah u uvodu Frančišković.

Zar treba naglasiti da je Rijeka s puno optimizma očekivala pobjedu nad Dinamom poslije četiri godine. A onda im je kapitalac pobjegao s udice…

Imali smo redoviti sastanak Izvršnog odbora kada je stigao službeni faks o odgodi. Članovi su žestoko reagirali. Žalba HNS-u je najmanje što možemo učiniti zbog ponosa kluba i naših navijača, ali i da bi upozorili da je to miniranje regularnosti prvenstva. Pišemo HNS-u jer smatramo da nije smio podleći pritiscima. Ne objavljujemo nikome rat, a najmanje Dinamu, sa svima želimo dobre odnose, ali ova je kap prelila čašu – poštenja. Ako je modrima trebala karantena, najbliža je ustanova bila KBC Rijeka. U inozemstvu se tako nešto ne može dogoditi, imamo primjera. Momčad koja ima 25-30 igrača, mora istrčati na teren. Tražimo nadoknadu troškova, ali to je samo novac, tko će nam nadoknaditi moralnu štetu.

Što znači žalba, traži li Rijeka 3-0 bez borbe?

– Žalba ima primarni cilj da se uvede red u našem nogometu. Da se ubuduće ne događaju takve prevare. Ne želimo nikakve pobjede za zelenim stolom – rekao je Frančišković.

Direktor Mario Rubeša dodao je kako nitko iz Dinama nije kontaktirao s Kantridom. Do dan-danas!

Na Mamićevu uvredu, “ako je Rubeša rekao da je to cirkus, on je nekorektna budala”, direktor se nije uhvatio. Smatra da to nije njegova razina komuniciranja. Rekao je samo:

– Svako ima svoj stil… Riječi govore o čovjeku. (Jutarnji.hr)

Previous articleUhićenja u Rijeci vezana za ubojstvo Ive Pukanića
Next articleIzbori na internetu: Lista za Rijeku na facebooku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here