Sport

Ivan Vargić drugi vratar Rijeke, a treći kod Kovača

Ivan Vargić drugi vratar Rijeke, a treći kod Kovača

dvargicNa popisu izbornika Nike Kovača uoči kvalifikacijske utakmice protiv Norveške očekivano su se našla trojica vratara: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk) i Ivan Vargić (Rijeka). Njihov se status nije promijenio: Subašić (30) je nedodirljiv, Kalinić (24) je drugi, a Vargić (28) treći vratar. S obzirom na Vargićevu formu prošle sezone, jedina Kalinićeva prednost bila je mladost iako je iskustvo od neprocijenjive važnosti u radnom vijeku svakog vratara. Ove sezone Vargić nije bio na razini prošle iako je jesenas u utakmicama Europske lige branio postojano kvalitetno.

U nastavku sezone Vargiću se dogodilo nešto neobično: postao je drugi vratar Rijeke i ostao treći vratar u reprezentaciji! Kovačev izbor u kontekstu Vargićeva statusa u klubu čini se neobičnim ponajviše zbog toga što dovodi u sumnju odabir Matjaža Keka. Trener Rijeke ne pokazuje namjeru uskratiti priliku Andreju Prskalu zato što Vargića više ne boli glava. Pričuvni vratar Rijeke dobio je šansu u nastavku sezone dok su liječnici tražili uzroke Vargićevih glavobolja. Srećom, nalazi su pokazali da se u Vargićevoj glavi ništa nije poremetilo. Vargić se brzo vratio, a glava ga trenutačno može boljeti jedino zbog toga sjedi na klupi Rijeke.

Izbor Nike Kovača je logičan jer Vargić nije ispao iz momčadi zbog loše forme! Ne može Vargić izgubiti status reprezentativca zato što nekoliko utakmica sjedi na klupi zbog Kekova poslovičnog stava da je teren jedino mjerilo vrijednosti. Ima nešto “mourinhovskog” u Kekovu poimanju vratarskog posla. Objektivno, kvalitativna razlika između Thibauta Courtoisa i Petra Čecha manja je nego razlika između Vargića i Prskala, ali je trenerski princip isti.

Vargić će pred vrata Rijeke stati jedino ako Prskalo uprska priliku ma što to značilo za hrvatsku reprezentaciju.(vecernji.hr)

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

14 natjecatelja i tri natjecateljice te dječja staza na ovogodišnjem Carnival Snowboard Sessionu

spFebruary 19, 2019

Dario Župarić: Moramo biti zadovoljni remijem

spFebruary 18, 2019

Bišćan: Moramo biti zadovoljni

spFebruary 16, 2019

VIDEO: Bez golova i pobjednika u Jadranskom derbiju!

spFebruary 16, 2019

152. Jadranski derbi

spFebruary 16, 2019

Igor Bišćan uoči Hajduka: Posebna utakmica za nas i naše navijače

spFebruary 15, 2019

Bolnica na Rujevici: Tomečak ozlijedio koljeno, Čolak van stroja mjesec dana!

spFebruary 13, 2019

Uprava NK Rijeke odgovorila Armadi: Ulaznice pojeftinile zbog karnevala

spFebruary 12, 2019

Armada opet udarila na Miškovića, tvrde da ih želi maknuti sa stadiona

spFebruary 11, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.