Home Sport Ivan Vargić drugi vratar Rijeke, a treći kod Kovača

Ivan Vargić drugi vratar Rijeke, a treći kod Kovača

5450
0

dvargicNa popisu izbornika Nike Kovača uoči kvalifikacijske utakmice protiv Norveške očekivano su se našla trojica vratara: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk) i Ivan Vargić (Rijeka). Njihov se status nije promijenio: Subašić (30) je nedodirljiv, Kalinić (24) je drugi, a Vargić (28) treći vratar. S obzirom na Vargićevu formu prošle sezone, jedina Kalinićeva prednost bila je mladost iako je iskustvo od neprocijenjive važnosti u radnom vijeku svakog vratara. Ove sezone Vargić nije bio na razini prošle iako je jesenas u utakmicama Europske lige branio postojano kvalitetno.

U nastavku sezone Vargiću se dogodilo nešto neobično: postao je drugi vratar Rijeke i ostao treći vratar u reprezentaciji! Kovačev izbor u kontekstu Vargićeva statusa u klubu čini se neobičnim ponajviše zbog toga što dovodi u sumnju odabir Matjaža Keka. Trener Rijeke ne pokazuje namjeru uskratiti priliku Andreju Prskalu zato što Vargića više ne boli glava. Pričuvni vratar Rijeke dobio je šansu u nastavku sezone dok su liječnici tražili uzroke Vargićevih glavobolja. Srećom, nalazi su pokazali da se u Vargićevoj glavi ništa nije poremetilo. Vargić se brzo vratio, a glava ga trenutačno može boljeti jedino zbog toga sjedi na klupi Rijeke.

Izbor Nike Kovača je logičan jer Vargić nije ispao iz momčadi zbog loše forme! Ne može Vargić izgubiti status reprezentativca zato što nekoliko utakmica sjedi na klupi zbog Kekova poslovičnog stava da je teren jedino mjerilo vrijednosti. Ima nešto “mourinhovskog” u Kekovu poimanju vratarskog posla. Objektivno, kvalitativna razlika između Thibauta Courtoisa i Petra Čecha manja je nego razlika između Vargića i Prskala, ali je trenerski princip isti.

Vargić će pred vrata Rijeke stati jedino ako Prskalo uprska priliku ma što to značilo za hrvatsku reprezentaciju.(vecernji.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here