Home Najnovije Ivica Relković uz Hrvoja Burića?

Ivica Relković uz Hrvoja Burića?

1222
0

Nakon što je Ivica Relković, bivši savjetnik potpredsjednika Vlade Ivana Kovačića napustio savjetničko mjesto i pokrenuo svoj blog, postao je izuzetno medijski zanimljiv jer je odlučio progovoriti o svim nezavisnim listama s velikim potencijalom u Hrvatskoj. Gostovao je u četvrtak u emisiji ‘Pressing’ na televiziji N1, urednika i voditelja Petra Štefanca.

Relković smatra da su nezavisni kandidati potencijalno jači od kandidata MOST-a. – Nezavisni gradonačelnik Rijeke mogao bi postati Hrvoje Burić, a suradnja Željka Lackovića koji surađuje s nezavisnim listama iz svoje županije i s novom nezavisnom listom Maria Rajna u Križevcima je potrebna za rješavanje egzestencijalnih ključnih stvari – istaknuo je Relković.

U Hrvatskoj su HDZ i SDP došle do toga da njima manipuliraju određene interesne skupine, a HSS je bila stranka bez koje se nije moglo, a danas je to postala stranka s kojom se povremeno surađuje – rekao je Relković i dodao kako smatra da Andrej Plenković ima veliki potencijal, jer ne reagira na prvu.

Relković je napomenuo da u trenutku kada se općinske i gradske nezavisne snage prenesu na županijsku, onda će ih se morati uvažavati. – Nezavisni imaju potencijal nakon lokalnih i na parlamentarnim izborima, jer bi se mogao Hrvoje Burić iz Rijeke udružiti sa Željkom Lackovićem iz Đurđevca i ostalim ljudima koji žele riješiti probleme. Mario Rajn, Željko Lacković i Hrvoje Burić se trebaju udružiti, jer se oni bore protiv istih problema – zaključio je Relković.

Ivica Relković, konzervativni katolički aktivist i nekadašnji član pokreta Hrast je zajedno s Željkom Markić bio je utemeljitelj Grozda, ultrakonzervativne udruge koja je nastojala svjetonazorski utjecati na oblikovanje obrazovnog programa u Hrvatskoj. Međutim, široj javnosti je postao poznatiji nakon špekulacija da je upravo on mastermind i stvarni pokretač projekta Most. Iako ta povezanost nije puno naštetila ni Mostu ni Boži Petrovu za kojeg se govorilo da je Relkovićev politički maneken, pitanje je može li ugroziti Burićev anketni rast u utrci za riječkog gradonačelnika budući da je Rijeka osjetljivija na takva ideološka skretanja. Burić prema posljednjim anketama počinje prestizati Vojka Obersnela u drugom krugu. U redovima SDP-a je zavladala prava panika i sigurno će nastojati iskoristiti takve argumente kako bi poljuljali biračko tijelo, za sada, najjačeg protukandidata.

S druge strane, Relković je potpuno uvjeren u to da može kontrolirati ponašanje velikih skupina ljudi, da je briljantan analitičar političkih kretanja i raspoloženja u društvu. Prije nekoliko mjeseci je bila aktualna kombinacija u kojoj iza Hrvoja Burića u Rijeci stao cijeli Most ali ideja nije prošla u riječkoj organizaciji te stranke. Možda je i to bio jedan od razloga udaljavanja Relkovića od te stranke i okretanja nezavisnim listama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here