Home Vijesti Iz prevrnute jedrilice kod Pule spašeno pet osoba

Iz prevrnute jedrilice kod Pule spašeno pet osoba

159
0

Pet članova posade spašeno je s prevrnute jedrilice, oko 17 nautičkih milja od Pule, u akciji spašavanja u subotu ujutro. Dojava o prevrnutoj jedrilici ‘Canarino Furioso’ primljena je u Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka u 3:28 sati.

Uz MRCC Rijeka, u koordiniranu akciju spašavanja bili su uključeni i Lučka kapetanija Pula, Obalna straža RH i obližnji brod malteške zastave ‘Tzarevich’. Kad se jedrilica prevrnula, tri osobe su pale u more, a dvije ostale zarobljene u trupu jedrilice, zbog čega je pulska Lučka kapetanija uključila ronioce u akciju spašavanja.

Trojac iz mora spašen je privremenim smještanjem u spasilačku brodicu broda ‘Tzarevich’, dok su dvije osobe, koje su bile u ‘zračnom džepu’ trupa prevrnute brodice. Spašene su zahvaljujući roniocu.

Potom je svih pet osoba prevezeno u Pulu plovilima pulske Lučke kapetanije i Obalne straže RH, izvan su životne opasnosti i preuzela ih je služba hitne medicinske pomoći, stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Previous articleOdvjetnik: On ne postoji, on je duh. Tražimo izbacivanje reprezentacije sa SP-a!
Next articleLjudi vjerojatno nisu ni svjesni kakav je Kovačić zapravo igrač. Tuchel precizno objasnio što Mateo zaista radi za Chelsea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here