Home Mozaik „Izašao sam iz supermarketa sa 115 eura namirnica, ali bit će mi...

„Izašao sam iz supermarketa sa 115 eura namirnica, ali bit će mi dovoljno za samo par dana”

197
0
pexels hobi industri 4053267 (1)

Korisnik big_riig na TikToku kaže da posebno pazi na štednju kada ide u kupovinu, birajući proizvode iz ponude ili po niskim cijenama

Troškovi života postali su neodrživi za mnoge obitelji, a plaća jedva da može pokriti osnovne troškove, uključujući stanarinu, račune i hranu. Ono što se prije nekoliko godina trošilo za namirnice za cijeli tjedan, danas je dovoljno jedva za nekoliko dana i čovjek je prisiljen nečega se odreći da bi spojio kraj s krajem. Često se žrtva ne tiče poslastica, izlaska u restoran ili odmora, već kvalitete i količine namirnica.

Upravo na to se žali otac u videu objavljenom na društvenim mrežama. 115 eura potrošenih u supermarketu osigurava njegovoj obitelji i djeci nekoliko dana života, a situacija je, smatra, postala neodrživa. Iako mu posao osigurava “pristojnu” plaću, kaže, uvijek mora paziti što kupuje i kako uštedjeti.

Kupovina za obitelj: popis namirnica

“Jesam li ja jedini koji se osjeća kao da više ne može izdržati u ovakvim uvjetima?”, pita otac u videu objavljenom na svom TikTok računu.

Čovjek je upravo izašao iz supermarketa u kojem je kupovao za svoju obitelj i pokazuje što je kupio: «To je to. Za večerašnju večeru, grickalice koje su moja djeca tražila, a za sutrašnju večeru smrznuta pizza, kao i malo povrća.”

Nadalje, kao i uvijek, pazio je što kupiti: «Nisam kupio ništa organsko, samo ono što je najjeftinije. Većina proizvoda bila je na akciji. Ima nekih posebnih artikala poput rajčice, ali ništa više.” Zatim otkriva cijenu: 123 dolara, odnosno oko 115 eura.

Teško je uštedjeti

«Samo za dvije večere – kaže otac, očito utučen -. Sjećam se kada sam trošio isti iznos i obavio kupovinu za cijeli tjedan: doručak, ručak i večeru za sve nas. Ne mogu još dugo izdržati sličnu situaciju, jednostavno ne mogu s ekonomske točke gledišta. A ja imam dobru plaću, pa tu nešto ne štima.”.

Brojni korisnici komentirali su snimku dijeleći nelagodu koju je otac izrazio i naveli da su u istoj situaciji: “Nikada nisam zarađivao toliko novca i uvijek sam švorc, razumijem te”, “Samac sam i kupujem samo za sebe, a opet trošim 225-250 dolara tjedno bez kupnje skupih stvari. Sve je gore”, “Moja obitelj preživljava na riži i piletini, ne šalim se. Kupujem rižu u velikim količinama da nam napuni želudac.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here