Biznis

Izgradnja moderne tvornice peleta u Delnicama u završnoj fazi

Izgradnja moderne tvornice peleta u Delnicama u završnoj fazi

Izgradnja moderne tvornice peleta u Delnicama u završnoj fazi RST – Pellet d.o.o u Poslovnoj zoni Lučice kod Delnica postat će jedna od najmodernijih tvornica peleta u Europu. Početak rada predviđen je za siječanj 2019. godine, a godišnje se planira proizvodnja od 80 tisuća tona peleta. Gradilište tvornice obišli su župan Zlatko Komadina i suradnici.

„Pozdravljam svaku investiciju u Hrvatsku koja podiže društveni proizvod, pogotovo ako je izvozno orijentirana. Svako radno mjesto u Hrvatskoj je važno, a u Gorskom kotaru zlata vrijedno,“ rekao je župan te dodao da bi bilo dobro da što više hrvatskih sirovina ostane u hrvatskoj proizvodnji.

„Hrvatske šume morale bi voditi politiku kojom osiguravaju sirovine domaćim proizvođačima, bez obzira na pravila Europske unije i globalizaciju tržišta. Jako je važno da se u ruralnim područjima sirovina koristi upravo tamo gdje ljudi žive i rade kako bi se spriječile mikromigracije,“ zaključio je župan.

Više je razloga zbog kojih se vlasnik Richard Stuckler odlučio na Gorski kotar, prvenstveno zbog činjenice da se radi o području koje obiluje drvnom sirovinom, a ima i dobru prometnu povezanost.

Vlasnik je istaknuo da su izuzetno zadovoljni mladim radnicima punim potencijala. Dodao je da dobivaju velike upite za proizvod iz Italije, ali sve više i iz Hrvatske i Slovenije. Tvornica u Delnicama zapošljavat će ubuduće oko 30 ljudi, a vrijednost investicije je 85 milijuna kuna.
Građevinski radovi započeli su u srpnju ove godine i trenutno su u završnoj fazi. Svu opremu i tehnologiju za tvornicu proizvele su domaće tvrtke.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Ministar Horvat: Vlada ima dva potencijalna partnera za Uljanik i 3. maj

spDecember 13, 2018

Za vođenje stečaja Brodomaterijala potrošeno 71 milijun kuna!

spDecember 6, 2018

Debeljaku zabranili dolazak u 3. maj!

spNovember 20, 2018

U riječkoj luci pad prometa, a Koper zapošljava 800 radnika!

spNovember 18, 2018

AKCIJA: Dopunsko zdravstveno uz 30% popusta do 18. studenog!

spNovember 16, 2018

Ovaj brod će postati plutajući terminal ispred Omišlja, LNG Hrvatska odustala od kloriranja

spNovember 9, 2018

Konferencija ‘Sell me this pen’ na Ekonomskom fakultetu

spNovember 3, 2018

U Lenac stigao USNS Yuma

spNovember 1, 2018

Fincantieri poslao pismo namjere za 3.maj

spOctober 26, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.