Biznis

Izgradnja moderne tvornice peleta u Delnicama u završnoj fazi

Izgradnja moderne tvornice peleta u Delnicama u završnoj fazi

Izgradnja moderne tvornice peleta u Delnicama u završnoj fazi RST – Pellet d.o.o u Poslovnoj zoni Lučice kod Delnica postat će jedna od najmodernijih tvornica peleta u Europu. Početak rada predviđen je za siječanj 2019. godine, a godišnje se planira proizvodnja od 80 tisuća tona peleta. Gradilište tvornice obišli su župan Zlatko Komadina i suradnici.

„Pozdravljam svaku investiciju u Hrvatsku koja podiže društveni proizvod, pogotovo ako je izvozno orijentirana. Svako radno mjesto u Hrvatskoj je važno, a u Gorskom kotaru zlata vrijedno,“ rekao je župan te dodao da bi bilo dobro da što više hrvatskih sirovina ostane u hrvatskoj proizvodnji.

„Hrvatske šume morale bi voditi politiku kojom osiguravaju sirovine domaćim proizvođačima, bez obzira na pravila Europske unije i globalizaciju tržišta. Jako je važno da se u ruralnim područjima sirovina koristi upravo tamo gdje ljudi žive i rade kako bi se spriječile mikromigracije,“ zaključio je župan.

Više je razloga zbog kojih se vlasnik Richard Stuckler odlučio na Gorski kotar, prvenstveno zbog činjenice da se radi o području koje obiluje drvnom sirovinom, a ima i dobru prometnu povezanost.

Vlasnik je istaknuo da su izuzetno zadovoljni mladim radnicima punim potencijala. Dodao je da dobivaju velike upite za proizvod iz Italije, ali sve više i iz Hrvatske i Slovenije. Tvornica u Delnicama zapošljavat će ubuduće oko 30 ljudi, a vrijednost investicije je 85 milijuna kuna.
Građevinski radovi započeli su u srpnju ove godine i trenutno su u završnoj fazi. Svu opremu i tehnologiju za tvornicu proizvele su domaće tvrtke.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

I zadnji brodovlasnik aktivirao jamstvo u Uljaniku, država plaća milijardu kuna!

spApril 23, 2019

Pojednostavljeno otvaranje novih tvrtki ; Vlada smanjila temeljni kapital za d.o.o. na 5.000 kuna.

livioApril 20, 2019

Kruzer od 300 metara tri puta u Rijeci!

spApril 20, 2019

Na Trgovačkom sudu još jednom odgođen stečaj 3. maja

spApril 17, 2019

Je li prekasno za Kineze u 3.maju?

spApril 16, 2019

Rijeka druga na Kvarneru!

spApril 16, 2019

FlixBusom iz Rijeke do novih europskih destinacija za 69 kuna

spApril 16, 2019

Davor Huić: Onaj tko misli da će Kinezi doći i isplatiti pet milijardi kuna Uljanikovih dugova, jako je naivan!

spApril 14, 2019

Plenković: Kinezi vrlo brzo stižu u Uljanik!

spApril 13, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.