Mozaik

Izložba Sjećanja/Memories Željka Jančića Zeca u Galeriji Principij Rijeka

Izložba Sjećanja/Memories Željka Jančića Zeca u Galeriji Principij Rijeka

Izložba crno-bijelih fotografija pod nazivom Sjećanja/Memories, Željka Jančića Zeca biti će otvorena u utorak, 17. travnja 2018. godine u Galeriji Principij u Rijeci, u 19 sati. Riječ je o izložbi fotografija posvećenih ženama.
„Glavni je protagonist ovih fotografija duh nevinosti i ljepote. Ta djela, oslobođena tekstualnih elemenata, posjeduju lakoću i prozračnost koju doživljavamo čitajući dobru knjigu. Njihova eterična kvaliteta izaziva literarne asocijacije krhkosti i ljupkosti” – ocijenio je u jednom od predgovora izložbe Renée Gadsden.
Fotografija Jančića Zeca uvrštena je u “The Beauty of Humanity Collection” i zajedno s djelima ostalih talentiranih umjetnika prikazana 8. lipnja 2016. na digitalnom displeju “Chashama Gallery” na Time Square-u u New Yorku.
Željko Jančić Zec diplomirao je fizičko kazalište na Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten de Theaterschool u Nizozemskoj. Djeluje kao multimedijalni umjetnik, a nastupao je i izlagao u mnogobrojnim projektima u Europi i Americi te producirao nekoliko kratkih filmova koji su uspješno prikazani na međunarodnim filmskim festivalima.
Karakteristika Jančićevog umjetničkog rada jest stvaranje umjetnosti s ciljem istraživanja. Bavi se pitanjima svakodnevnog života, ljudske situacije te stanja i složenosti postojanja. U radu u izvedbenim umjetnostima Jančić je razvio “fotografsku i kinematografsku perspektivu”.
Početkom 2000. godine, fotografija i video bitan su i stalan dio njegovog umjetničkog djelovanja. Producirao je nekoliko ciklusa fotografija: Piedina, Treno terreno, Showroom, The ghost has no home, Urban leisure, Blind through life. Ovakav rad otvara mu mogućnost da se igra s obje različite filmske tehnike i daje mu razne mogućnosti izražavanja i izvođenja. Producirao je nekoliko kratkih eksperimentalnih filmova koji se uspješno prikazuju na međunarodnim filmskim festivalima pod nazivom: Waterish, The Second Man, Comeback, Blind through life.
Dobitnik je nagrade za film Waterish na međunarodnom festivalu Choreographic Captures International Competition 2008 Joint Adventures te za film The Second Man na 41. festivalu KRAF u Rijeci. Otvorenje izložbe Željka Jančića Zeca održat će se u Galeriji Principij u Rijeci, Ulica pod Voltun 4, u utorak 17.svibnja 2018., s početkom u 19 sati. Ovim putem Vas ujedno pozivamo da nam se pridružite na toj prigodi.

Vrijeme održavanja: 17.04.2018. 19:00
Mjesto održavanja: Galerija Principij, Ulica pod Voltun, Rijeka, Hrvatska

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

U Rijeci zasvijetlio prvi ‘ženski’ semafor!

spFebruary 20, 2019

FOTO: Kroz bajku do škole – oslikane stube Malika Tintilinića

spFebruary 18, 2019

Opatija spremna za najluđi vikend Pusta uz Balinjeradu, Maškarani klapski maraton i Lumberov tanac

spFebruary 18, 2019

Javna tribina: Važnost hrvatskog jezika u prevoditeljstvu

spFebruary 16, 2019

VIDEO: Autotrolej izgorio i na Grobničkoj balinjeradi!

spFebruary 16, 2019

Šarena rijeka mališana „obojila“ je Korzo

spFebruary 16, 2019

Utrka karetima i Fritulijada u Omišlju

spFebruary 16, 2019

Maškarice danas ‘okupiraju’ Korzo

spFebruary 15, 2019

Koncert za Valentinovo u Zajcu: Poklonite buket najljepših ljubavnih pjesama

spFebruary 13, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.