Home Sport Izraelci kupuju Rijeku: Pini Zahavi pred vratima Rujevice i Kantride!

Izraelci kupuju Rijeku: Pini Zahavi pred vratima Rujevice i Kantride!

1646
0

HNK Rijeka mogao bi uskoro dobiti novog vlasnika, Damir Mišković prvi put otkada je postao vlasnik ima potencijalno ozbiljnog kupca, saznaje portal Sportcom.hr.

Riječ je o izvorno izraelskom ulagaču kojega zanima kupovina tvrtke Jadran hoteli u vlasništvu Ivana Franolića i HNK-a Rijeka u većinskom vlasništvu Damira Miškovića.

Što se tiče kluba, pregovori su otišli daleko, u pregovore se uključio Grad Rijeka kao suvlasnik kluba, prema neslužbenim informacijama potencijalno novi kupac želi stopostotno vlasništvo u klubu, u istom paketu razgovaralo se u ulaganju u stadion Kantrida…

Najzanimljivije za navijače i simpatizere Rijeke glasi neslužbena informacija da je u pregovore oko kluba uključen Avram Grant.

Ako je informacija točna, nije daleko Pini Zahavi, jedan od najpoznatijih svjetskih nogometnih menadžera Granta je svojedobno postavio za trenera Portsmoutha i Chelseaja.

Kada se izgovori ime Pinhas, zvani „Pini“, Zahavi, većina ljudi nema ideju gdje ga ‘smjestiti’. Međutim, bolji poznavatelji nogometa često će se složiti kako je u pitanju trenutačno najutjecajniji menadžer europskog nogometa. Ovaj čovjek iz sjenke je agent nekoliko vrhunskih igrača, a jedan od najvažnijih poslova koje je kanalizirao je prelazak Neymara u PSG.

On je privatni savjetnik Neymarova obiteljskog klana, a na transferu je zaradio 38 milijuna eura, što je prihod koji knjiže samo vrhunski nogometni menadžeri.

Posao s igračima ide od ruke brojnim menadžerima, ali rijetki se, kao Zahavi, mogu pohvaliti i trženjem čitavih klubova. On je 2003. godine milijarderu imenom Roman Abramovič ‘servirao’ engleskog ligaša FC Chelsea. Naravno, Pini je pritom i sam dobro zaradio. Kad je Abramovič uložio 200 milijuna u igrače kao što su Petr Cech, Didier Drogba ili pak Mickael Essien, Izralecu je na privatni konto ‘legao’ respektabilan iznos provizije. Jednako je tako sudjelovao i u promjeni vlasničke strukture FC Portsmoutha. Dakako, ne volonterski.

Previous articlePlenković novinarima: Struja je jeftinija zbog moje vlade, jeste me dobro razumjeli?
Next articleVrsaljko se umirovio iz reprezentacije; Dalić: Poštujem Šiminu odluku!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here