Home Mozaik Izuzetnim nastupima otvorena prva festivalska večer u Kastvu, večeras veliko finale uz...

Izuzetnim nastupima otvorena prva festivalska večer u Kastvu, večeras veliko finale uz King king

318
1

Večeras je na rasporedu posljednja festivalska večer, a na binu stiže jedan od najboljih britanskih blues bandova King king, kao i Kurelić Band. Svirka počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan. Ne propustite ovogodišnje veliko blues finale, vidimo se u Kastvu.

Kastav – Dan ‘prisilne’ pauze uzrokovane vremenskim neprilikama nije uspio prekinuti sjajnu vibru ovogodišnjeg Jerry Ricks Blues Festivala, već naprotiv. Iznimna atmosfera, energija i ples do posljednje note obilježili su i sinoćnju festivalsku večer na povratku u matičnu luku – u grad na brege.

Da se blues vratio kući moglo se je sinoć osjetiti od prvog tona koji su publici isporučili izuzetno energični momci iz Delta blues train kojima je ovo drugi nastup na festivalu.

– Kako sam rekao prije nekoliko godina, nastup na ovom festivalu je ostvarenje mojih snova. Za ovu priliku predstavili smo se s raznim obradama te s nekoliko autorskih pjesama. Hvala svima, publici koja nas je odlično prihvatila kao i organizatorima na pozivu, bilo nam je vrhunski, poručio je Ivo Sertić Marinjo.

Riječki blueseri pokrenuli su publiku i napravili odličnu podlogu za glavne goste večeri – Baba Sissoko Mediterranean blues, koji je publici priuštio jedinstveni glazbeni spektakl u kojem su se stopili blues, funk, afro beat i psihodelija. Energičan nastup gostiju iz Afrike uspio je na ples ‘natjerati’ i one s dvije lijeve noge i rasplesati cijelu Crekvinu.

– Jako sam zahvalan i sretan što sam mogao nastupati na vašem festivalu. Da je bilo mogućnosti svirao bi još tri sata, kako nam je bilo dobro na bini. Hvala Bogu, da smo dobili priliku nastupati u Kastvu pred ovom predivnom publikom, poručio je Baba Sissoko nakon energetske glazbene bombe koju je priuštio publici.

Večer je zaokružio nastup Katie Henry s bandom. Iako je nastup započela tiše na klaviru i dala sjajan kontrapunkt neobuzdanoj energiji gostiju iz Afrike, nastavak je donio energične izvedbe autorskih pjesama i nekoliko blues standarda. Veliko finale pre kastavske večeri uslijedilo je zajedničkom izvedbom standarda ‘Rock me baby’ u kojoj joj se pridružio jedan od umjetničkih ravnatelja Riccardo Staraj.

– U Hrvatskoj sam provela predivno vrijeme i zaista nije moglo biti bolje. Otpjevala sam miks pjesama s prvog albuma ‘High Road’ te mog drugog ‘On My Way’ kao i neke moje omiljene blues pjesme poput Can’t Judge A Book By The Cover na kojoj je bend baš uživao svirajući ju. Zaista sam jako zahvalna što mogu biti ovdje i jedva čekam ponovo doći, poručila je po završetku koncerta Katie Henry.

Za kraj dodajmo da je večer u Kastvu otvorio Dik Banovich zanimljivom radionicom koju su sa zanimanjem pratili ljubitelji bluesa, kao i svi oni želji unaprjeđivanja svojih sviračkih vještina.

– Obzorom na oluju i vremenske neprilike koje su danas bile na radionici je bilo manje ljudi nego što bi inače. No bilo je izvrsno i ovo je bilo vrlo dobro iskustvo. Festival je odličan, dodao je Dik Banovich.

Večeras je na rasporedu posljednja festivalska večer, a na binu stiže jedan od najboljih britanskih blues bandova King king, kao i Kurelić Band. Svirka počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan. Ne propustite ovogodišnje veliko blues finale, vidimo se u Kastvu.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here