Home Vijesti Izvori iz vlade: Vučić je danas htio banuti u Jasenovac i izazvati...

Izvori iz vlade: Vučić je danas htio banuti u Jasenovac i izazvati kaos

316
0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prema neslužbenim je informacijama planirao danas privatno posjetiti Jasenovac i Pakrac, no hrvatske vlasti neće mu dopustiti ulazak u zemlju.

Vučić, prema neimenovanim izvorima iz Plenkovićeve vlade, kontaktirao je predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatni posjet Jasenovcu, odnosno spomen-području na kojem se u vrijeme NDH nalazio ustaški koncentracijski logor u kojem su stradali brojni Srbi u Drugom svjetskom ratu. Pozvao je Pupovca da mu se pridruži i rekao da, ako smatra da je potrebno, o njegovu posjetu obavijesti hrvatsku vladu, što je Pupovac i učinio, a u vladi su ostali konsternirani načinom na koji je srpski predsjednik planirao napraviti kaos u Hrvatskoj, piše Jutarnji list

Bez službene obavijesti hrvatskim vlastima, bez koordinacije s veleposlanstvom, Vučić je htio prijeći granicu iz Bosne i Hercegovine, odnosno njezina entiteta Republike Srpske, i doći oko 11 sati u Jasenovac, a potom oko 14 sati i u Pakrac, navodi list.

Iz vlade su neslužbeno naveli da Vučić nije poštovao nijedan protokol, da je sve htio napraviti mimo procedura i pravila o diplomatskim odnosima te da je sa svojim TV ekipama htio prijeći hrvatsku granicu i izazvati kaos uoči obljetnice Oluje, no da su mu iz vlade jasno rekli “ne” te poručili da mu ideja “srpskog sveta” ovdje neće proći.

Srpski se predsjednik o svemu još nije oglasio, kao ni srpski mediji. 

Inače, Vučić je prije par dana na prorežimskoj Pink televiziji govorio o tome kako “nijedan srpski predsjednik prije njega nije bio u Jasenovcu”, što je demantirao bivši srpski predsjednik Boris Tadić rekavši da je on 2010. bio u Jasenovcu i Jadovnu.

Vučić je na Pinku rekao i da razumije “mnoge strance zašto idu na spomen u Srebrenici”, ali da mu “nikako nije jasno zašto ne odu na spomen žrtvama u Jasenovcu”.

Previous articleHrvatski klubovi saznali moguće protivnike, ali ždrijeb je zbog pogreške neregularan
Next articleOteta, silovana, izbodena i skoro obezglavljena: Ova žena je preživjela najjeziviju torturu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here