Home Mozaik Oteta, silovana, izbodena i skoro obezglavljena: Ova žena je preživjela najjeziviju torturu!

Oteta, silovana, izbodena i skoro obezglavljena: Ova žena je preživjela najjeziviju torturu!

735
0

Nakon ležernog noćnog izlaska s prijateljima, Alison Botha odvezla se u svoj stan u Port Elizabethu u Južnoj Africi. Ali čim je 27-godišnjakinja parkirala svoj automobil, muškarac je uletio s nožem i naredio joj da sjedne na drugo sjedalo, zarobivši je u vlastitom vozilu. Zatim je odvezao njezin auto po suučesnika. I odmah je bilo jasno da dvojica muškaraca imaju zlokobne planove za nju.

Otmičari su je odveli u napušteno područje na periferiji grada. Tamo su je brutalno silovali, izvadili joj utrobu i tako duboko zaklali da joj je gotovo odrubljena glava. Na kraju su je ostavili da umre na čistini. Ali Alison je još uvijek disala.

– Shvatila sam da je moj život previše vrijedan da bih ga pustila. I to mi je dalo hrabrosti da preživim, rekla je kasnije.

Frans du Toit i Theuns Kruger rekli su joj da će imati intimne odnose s njom. Pitali su je hoće li se boriti s njima. Očito zarobljena i uplašena za svoj život, Alison je rekla ne.

Obojica su imali povijest nasilja nad ženama i silovali su je, nakon čega su je odlučili ubiti. Prvo su je pokušali ugušiti. Ali iako je izgubila svijest, Alison je još bila živa.

Frustrirani, Du Toit i Kruger podigli su svoju brutalnost na višu razinu. Uboli su Bothu najmanje 30 puta u trbuh. Kasnije se sjetila da je jedan od njih imao posebnu želju osakatiti njezine reproduktivne organe, ali nekako su im promaknuli ti dijelovi tijela.

Kad joj je noga trznula, Du Toit i Kruger zaključili su da posao još nije gotov. Zatim su joj prerezali grkljan – 16 puta.

– Sve što sam mogla vidjeti bila je ruka koja mi se pomicala iznad lica. Lijevo i desno i lijevo i desno. Njegovi su pokreti stvarali zvuk. Vlažan zvuk, bio je to zvuk mog mesa koje se otvara. Prerezao mi je grkljan nožem. Ponovno i ponovno i ponovno, prisjetila se.

– Djelovalo je nestvarno, ali nije. Nisam osjećala nikakvu bol, ali to nije bio san. Ovo se događalo. Čovjek mi je prerezao vrat.

Kad su se muškarci konačno povukli, čula ih je kako se dive svom radu i govore na afrikansu: “Misliš li da je mrtva?” upitao je jedan od napadača. “To nitko ne može preživjeti”, odgovorio je drugi.

Očigledno zadovoljni što su je ubili, Du Toit i Kruger su otišli – nesvjesni da Alison još diše.

Ležeći napuštena na pijesku i razbijenom staklu, Alison je znala “Morala sam barem ostaviti trag na tome tko mi je ovo učinio.” Odlučila je zapisati imena svojih napadača u zemlju. Zatim je ispod toga napisala “Volim mamu”.

Ali ubrzo je Botha shvatila da bi ona mogla imati šanse preživjeti. U daljini je vidjela svjetla farova kako dopiru kroz grmlje. Kad bi samo mogla izaći na cestu, netko bi joj mogao pomoći.

Dok je Alison Botha hodala prema svjetlima, postala je svjesna težine svojih ozljeda. Dok je ustajala, glava joj je počela padati unazad – nakon što je bila gotovo obezglavljena.

U međuvremenu je osjetila i nešto sluzavo kako joj viri iz želuca – crijeva. Morala je jednom rukom spriječiti izlijevanje organa, a drugom rukom doslovno se držati za vlastitu glavu.

– Dok sam se borila da krenem naprijed, vid mi se zamutio i izblijedio i mnogo sam puta pao, ali sam uspjela ponovno ustati dok konačno nisam stigla do ceste.”

Tu se srušila uz bijelu liniju. Čak i u svom dezorijentiranom stanju, znala je da je to najbolji položaj da privuče vozačevu pozornost.

Srećom, Alison nije morala dugo čekati. Mladi student veterine po imenu Tian Eilerd vidio ju je kako leži nasred ceste i stao.

– Bog me te noći stavio na tu cestu s razlogom, rekao je kasnije Aylard.

Iskoristio je svoje veterinarsko obrazovanje kako bi Botinu otkrivenu štitnu žlijezdu vratio u njezino tijelo. Potom je nazvao hitnu pomoć.

Alison Botha hitno je prebačena u bolnicu, gdje su liječnici bili zaprepašteni njezinim strašnim ranama. Jedan liječnik, Alexander Angelov, kasnije je rekao da nikada nije vidio tako teške ozljede u svojih 16 godina bavljenja medicinom.

Alison je bila na rubu smrti, prenosi AllThatInteresting. No uspjela je pobjeći – a prisjetila se i svega o svojim napadačima. Ubrzo ih je uspjela identificirati s policijskih slika dok je još bila u bolnici. To je dovelo do brzog uhićenja “ubojica silovanja”, kako su ih nazivali u tisku.

Du Toit i Kruger izjasnili su se krivima po osam točaka, koje uključuju otmicu, silovanje i pokušaj ubojstva. Obojica su u kolovozu 1995. proglašeni krivima i osuđeni na doživotni zatvor.

No iako je najgore iza nje, Alison Botha i dalje je patila od fizičkih i emocionalnih ožiljaka iskušenja. Kako bi se oporavila, odlučila je da se mora suočiti s onim što joj se dogodilo.

Alison Botha ubrzo je počela putovati svijetom, pričajući svoju priču u najmanje 35 zemalja. Jedna od prvih Južnoafrikanki koja je javno progovorila o silovanju – kako u svojoj zemlji tako iu inozemstvu – pomogla je inspirirati druge preživjele da istupe i ispričaju svoje priče.

– Napad me stavio na ovaj put na kojem mogu putovati svijetom i pomagati inspirirati druge ljude.

Previous articleIzvori iz vlade: Vučić je danas htio banuti u Jasenovac i izazvati kaos
Next articleUglednog sveučilišnog profesora napala velika bijela psina: ‘Doslovce me ispljunuo kad je shvatio da nisam tuljan‘

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here