Home Najnovije Jakirović zadovoljan bodom: ‘Ako ne pucaš, ne možeš zabiti’

Jakirović zadovoljan bodom: ‘Ako ne pucaš, ne možeš zabiti’

318
0

Iako je Dinamo u Varaždin stigao po tri boda, “modri” su u fotofinišu iščupali remi. Unatoč dobrom prvom poluvremenu, dvije vratnice i sjajnim obranama Zelenike, prvi je mrežu zatresao domaćin. U konačnici, Sergej Jakirović zadovoljan je bodom.

– Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme. Trebali smo riješiti utakmicu, Zelenika je par puta odlično reagirao, vjerojatno smo ga opet napravili igračem kola, kao i neke vratare prije. Kako smo primili pogodak? U našoj obećavajućoj tranziciji donijeli smo krivu odluku, Varaždin nas je kontrirao na toj strani. Bilo je onda dosta nervoze, dosta “run and gun” nogometa. Pokušavali smo s promjenama, ali Varaždin se jako dobro branio i čistio. Ipak, moram pohvaliti svoje igrače jer se nisu predavali. Upornost se isplatila i moramo biti zadovoljni bodom. Cilj je bila pobjeda, pokazali smo to od početka utakmice, ali očito imamo peh i problem realizacije jer ne pospremamo izgledne šanse u pogodak – rekao je Jakirović.

– Cijela ofenzivna linija je bez golova. Moramo ići više prema golu, reći ću alanfordovski: “ako ne pucaš, ne možeš zabiti ni pogodak”. Moramo biti opasniji, moramo češće ugrožavati suparnički gol. Ne bih rekao da se mučimo, ali evidentan je nedostatak realizacije i efikasnosti. Svi bi bili sretni da zabiju, ali treba ići dalje i biti uporan. Negdje će se otvoriti, bio bi problem da ne stvaramo prilike. Što se tiče Emrelija, sigurno mu je ovo dobro za samopouzdanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here