Home Vijesti Jakovčić: Milanović me htio smjestiti u zatvor, imam dokaze, rasčistiti ću to...

Jakovčić: Milanović me htio smjestiti u zatvor, imam dokaze, rasčistiti ću to s njim!

237
0

Počasni predsjednik IDS-a Ivan Nino Jakovčić rekao je danas u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 kako ima saznanja da ga je bivši premijer i sadašnji predsjednik Zoran Milanović htio smjestiti u zatvor te da se to s njime sprema raščistiti.

Bivši čelnik IDS-a i jedan od najprepoznatljivijih političara iz Istre otkrio je da je, kad je rekao da je jedan lijevi premijer bio jako zainteresiran da ga smjesti u zatvor, mislio upravo na Milanovića.

“Imam takva saznanja, volio bih to raščistiti s njime. Osoba koja mi je to rekla je iznimno povjerljiva i poznata osoba, još uvijek i danas, tako da neću govoriti o imenima, ali spremam se s njime to raščistiti”, rekao je Jakovčić.

Dodao je da je Milanović u jednom trenutku njegovom prijatelju Veljku Ostojiću, koji je svojedobno dao ostavku na mjesto ministra u Milanovićevoj vladi, napravio vrlo loše stvari.

Jakovčić i Milanović imali su turbulentan odnos. Nakon pobjede Kukuriku koalicije, u kojoj su bili i Milanovićev SDP i IDS, na izborima 2011. godine, do razlaza je došlo zbog SDP-ove potpore Damiru Kajinu.

Upitan da komentira Milanovića kao predsjednika, rekao je da se radi o vrlo kontradiktornoj osobi te da način na koji on predstavlja državu definitivno nije dobar. “Ja nisam glasao za HDZ nikada niti hoću, ali danas je jedini ozbiljni političar u Hrvatskoj Andrej Plenković”, rekao je Jakovčić, dodajući da unatoč tome IDS neće ići u koaliciju s HDZ-om.

Također je izrazio uvjerenje da ni Milanović ni Plenković nisu korumpirani političari.

Rekao je i kako bi jako volio vidjeti Plenkovića na mjestu predsjednika Europske komisije te da će sigurno imati podršku njegovih europskih liberala, kao i da su socijalisti uvijek s dosta simpatičnosti i korektnosti gledali prema tome kako je on nastupao jer nije ultrakonzervativan.

Jakovčić je također rekao da predsjednika SDP-a Peđu Grbina poštuje, ali da SDP ovako kako funkcionira neće doći na vlast. Bivšeg čelnika IDS-a Borisa Miletića optužio je da mu je zabranio javne nastupe.

Jakovčić je u emisiji, među ostalim, odbacio kritičke komentare na račun svoje velike imovine. “Da sam ja uzeo ne jednu kunu, jednu lipu da sam uzeo – i lijevi i desni – jer nijedni me nisu voljeli (…) – znate gdje bih ja bio? Uz sve neke druge političare?” rekao je Jakovčić.

“U Istri je bilo pokušaja namještanja raznih stvari, a kao što vidite, nijedan istarski političar nije završio u zatvoru”, dodao je. “Nino nije uzeo ni jednu lipu, a kamoli kunu”, poručio je.

Objašnjavajući podrijetlo svoje imovine, Jakovčić je rekao da je do kraja osamdesetih radio u Pazinki, a onda otvorio privatnu tvrtku u Austriji i počeo dobro zarađivati. Otkrio je da je u Jugoslaviji znao zarađivati po 250 do 350 tisuća maraka. Rekao je da je novac davao i u dobrotvorne svrhe, ali da o tome ne želi govoriti.

Nije htio otkriti točan iznos koji je dobio za prodaju sela Sveti Juraj, rekavši da je zadovoljan postignutom cijenom, ali je ipak rekao da se radi o iznosu manjem od 3 milijuna eura. Naglasio je da se radi o selu od tek tri kuće, kao i da su mu prijatelji govorili da je lud što je kupio “takve ruševine”.

Jakovčić, koji je danas vijećnik Županijske skupštine Istarske županije, rekao je da ga politika i dalje zanima i prati je, ali da nema namjeru baviti se hrvatskom nacionalnom politikom. “Trebalo bi zaista gorjeti u Hrvatskoj da se ja vratim u politiku, a kako sad stvari stoje – ne gori”, rekao je Jakovčić.

Otkrio je da mu je otac Božo, koji je bio u logoru u Dachau, kao i na Golom otoku, govorio da se ne bavi politikom te da ga je naučio nečemu što je važno i u politici i životu – imati čiste ruke.

Najavio je i da će osnovati vinski muzej između Grožnjana i Motovuna. Unatoč velikoj ljubavi prema vinu, na pitanje urednika i voditelja Aleksandra Stankovića rekao je da nije alkoholičar, a rekao je i da nikad nije probao kokain. Jakovčić je u emisiji, među ostalim, otkrio što misli o Franji Tuđmanu, Ivici Račanu, Ivi Sanaderu, Ivi Josipoviću, Zlatku Mateši, Jadranki Kosor…

Komentirao je i rat u Ukrajini, rekavši da je ruski predsjednik Vladimir Putin ratni zločinac koji treba biti osuđen te da Hrvatska treba pomoći Ukrajini, s kojom treba pokazati maksimalnu solidarnost. “To je isto kao kad je Milošević napao Hrvatsku. Ista logika”, dodao je Jakovčić.

Previous articleNajljepšu priču uništila javnom prevarom sa oženjenim muškarcem: Zbog ovih fotografija cijeli svijet ju je zamrzio u sekundi! Evo gdje je sada!
Next articlePogledajte šokantno vodstvo Kanade u 2. minuti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here