Home Vijesti Jakovčića u Bruxellesu posjetili čelnici IDS-a, PGS-a i Liste za Rijeku

Jakovčića u Bruxellesu posjetili čelnici IDS-a, PGS-a i Liste za Rijeku

4214
0

IMG_4271Zastupnika IDS-a Ivana Jakovčića u briselskom sjedištu Europskog parlamenta posjetili su čelnici IDS-a, PGS-a i Liste za Rijeku.
Zastupnik Jakovčić predstavio im je svoje europarlamentarne aktivnosti istaknuvši rad na realizaciji projekata navedenih u Strategiji za jadransko-jonsku regiju, te svoje zauzimanje za daljnje širenje Unije. Upoznao ih je i sa svojim inicijativama kako bi se zaštitila prava istarskih vinara na korištenje imena vina Teran. Gosti iz Istre i Rijeke zanimali su se za način funkcioniranja u ulogu EP-a kao i za rad političkih grupacija koje u Parlamentu imaju svoje klubove zastupnika.
Boris Miletić, predsjednik IDS-a
“Nakon odličnog rezultata kojeg smo kao koalicija polučili na parlamentarnim izborima, mi iz IDS-a te naše kolege iz PGS-a i Liste za Rijeku došli smo u zajednički posjet europarlamentarcu Jakovčiću. Naši partneri upoznali su se s radom Europskog parlamenta, ali i s radom našeg zastupnika Jakovčića koji se u Bruxellesu i Strasbourgu bori ne samo za jačanje EU-a već i za razvoj Istre, Liburnije, Primorja i otoka.”
Tea Mičić Badurina, zamjenica predsjednika PGS-a
“Ovdje u Bruxellesu susreli smo se i s Hansom van Baalenom, predsjednikom ALDE-a. Taj razgovor nam je bio osobito važan s obzirom na to da se PGS namjerava učlaniti u stranku europskih liberala. PGS se zalaže za poštivanje ljudskih prava i medijskih sloboda. Za te se vrijednosti snažno zalaže i ALDE. Stoga nam je ta europska stranka programski najbliža i najkompatibilnija. Medijske slobode i poštivanje ljudskih prava trenutačno su u Hrvatskoj na prilično niskoj razini pa nam je umrežavanje sa Savezom liberala i demokrata za Europu (ALDE) iznimno važno.”
Tamara Moranjak, dopredsjednica Liste za Rijeku
“Kao koalicijski partner IDS-a na prošlim parlamentarnim izborima Lista za Rijeku pridružila se zajedničkom posjetu europarlamentarcu Jakovčiću. Iako pripadamo različitim europskim krovnim strankama, RI je, naime, članica Europskog slobodnog saveza, IDS nam je ideološki i programski bliska stranka. Posjet Bruxellesu bio nam je višestruko koristan.”
Ivan Jakovčić, zastupnik u Europskom parlamentu (ALDE-IDS)
“Bilo mi je veliko zadovoljstvo ugostiti prijatelje iz PGS-a i Liste za Rijeku. Naše su stranke na nedavnim izborima odlično surađivale. Očekujem da će se takva suradnja i nastaviti. Moja velika želja bila je da naše kolegice i kolege iz Rijeke detaljnije upoznam s radom Europskog parlamenta. Vjerujem da su u protekla 2 dana mnogo toga doznali o funkcioniranju EU i stekli nova iskustva koja će moći primijeniti u svom političkom radu. Vrata mog briselskog ureda ostaju i dalje otvorena za sve one koji žele dobro Europi i svojem kraju.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here