Mozaik

Jazz i nogomet ove subote 07.07. u 20 sati, beach bar Prasowski, plaža Ploče, Kantrida.

Jazz i nogomet ove subote 07.07. u 20 sati, beach bar Prasowski, plaža Ploče, Kantrida.

Ove subote u beach bar Prasowski bit će organizirano gledanje utakmice Hrvatska Rusija i od 22 sata koncert Sonic Dialogues. Ulaz slobodan.
Štikla – festival jazz i eksperimentalne glazbe i Denis Razumović Razz njen ovogodišnji voditelj, ove subote, 07.srpnja u 22 sata u fokus Vaše pažnje stavljaju mladu kontrabasisticu Lidiju Striku u novom Razovom jazz projektu Sonic Dialogues .
Lidija Strika i njezina priča o glazbi je neobična. Zbog ljubavi prema umjetnosti i književnosti, nakon klasične gimnazije put ju je odveo na studij povijesti umjetnosti te engleskog jezika i književnosti. Radilo se o stvarno prekrasnom studiju govori, ali osjećala je da joj nedostaje ono *nešto* što će je uzbuđivati i vući da istražuje, što se uskoro i dogodilo. Od malih nogu je sve krenulo, kad je mama upisala brata i nju u glazbenu školu Ivan Matetić Ronjgov u Rijeci gdje je započela svirati klavir i violinu kao drugi instrument. Srećom, mama je svestrani kreativac profinjenog senzibiliteta te su se u njihovom domu nerijetko mogla čuti klasična djela velikih skladatelja poput Chopina, Beethovena, Schumanna i drugih. Preko starije sestre prvi put je čula Michaela Jacksona, Princea i glazbu 80-ih. S druge strane je kao srednjoškolka u gradu s čuvenom rock i alternativnom scenom redovito odlazila u mjesta poput Palacha i Točke gdje su se održavali razni koncerti, gitarijade i festivali. Trenutno je na redovnom studiju jazz kontrabasa i bas gitare na jazz akademiji u Klagenfurtu,
„Štikla“ je osmišljena kao festival koji promovira riječku i liburnijsku jazz scenu na način da istaknuti jazz glazbenici i jazz promotori našeg kraja osmišljavaju i vode njezin program. Do ovog ljeta su to redom bili Zoran Majstorović, Sonir Srdoč i Darko Jurković-Charlie.
„Štikla“ je od ove godine sastavni dio programa projekta Kantrida FKK 2020 (Kantrida europski kvart kulture 2020.), kojim se pokušava potaknuti samostalne inicijative i veću uključenost lokalnih zajednica i pojedinaca u projekt Rijeka EPK 2020 na primjeru kvartova Kantrida i Bivio.
Inicijator i voditelj projekta Kantrida FKK 2020 je tvrtka Novi turizam d.o.o, a koncerti će se održavati u beach barovima Morskom prascu, Morskom vuku i Prasowskom.
Predviđeni koncert u ovom terminu Wind factory je odgođen zbog bolesti.

Midas

View Comments (1)

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

FOTO: Kroz bajku do škole – oslikane stube Malika Tintilinića

spFebruary 18, 2019

Opatija spremna za najluđi vikend Pusta uz Balinjeradu, Maškarani klapski maraton i Lumberov tanac

spFebruary 18, 2019

Javna tribina: Važnost hrvatskog jezika u prevoditeljstvu

spFebruary 16, 2019

VIDEO: Autotrolej izgorio i na Grobničkoj balinjeradi!

spFebruary 16, 2019

Šarena rijeka mališana „obojila“ je Korzo

spFebruary 16, 2019

Utrka karetima i Fritulijada u Omišlju

spFebruary 16, 2019

Maškarice danas ‘okupiraju’ Korzo

spFebruary 15, 2019

Koncert za Valentinovo u Zajcu: Poklonite buket najljepših ljubavnih pjesama

spFebruary 13, 2019

Nakon rasprodanih predstava u Šibeniku i Zagrebu Sextra Large stiže i u Rijeku!

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.