Home Kolumne Je li došlo vrijeme za Dnevnu dozu riječkog nereda?

Je li došlo vrijeme za Dnevnu dozu riječkog nereda?

2745
0
This image has an empty alt attribute; its file name is 67654481_10157165053406971_759508749470662656_n.jpg
Piše: Livio Defranza

Koliko i što je potrebno da se institucije u Hrvatskoj pokrenu?

Sudeći po nedavnom komentaru (link: https://bit.ly/33jAjQR) Paula Bradburya, Engleza koji živi dugi niz godina u Hrvatskoj, pritisak javnosti, ili možda bolje reći javno sramoćenje je najefikasnije (ili jedino?) oružje koji prosječan građanin ima protiv tzv. Uhljeba.
A uhljeba ima i u našem malom kantuniću zvanom Grad Rijeka. Godinama čitam na društvenim mrežama ljude koji se žale na prljave ulice i razbacano smeće, institucije koje ne rade svoj posao ali uredno to naplaćuju. Po riječima mnogih, nikada Rijeka nije bila tako neuredna, prljava i zapuštena kao zadnjih nekoliko godina. Možemo li kriviti samo Grad Rijeku, ili smo i mi sami krivi zato što šutimo?
Vjerojatno smo i sami krivi, ali u takvim situacijama je važno reagirati, poduzeti inicijativu, a mediji imaju ključnu ulogu. Zato sam došao do jednostavnog zaključka da je došlo vrijeme da i Rijeka dobije Facebook grupu po uzoru na onu famoznu splitsku “Dnevna doza splitskog nereda” . Kakvo bi to bilo rivalstvo sa Splitom, kad i mi ne bi imali svog konja za utrku!?

Zato sam, uz medijsku potporu portala Rijeka Danas, odlučio otvoriti Facebook grupu “Dnevna doza riječkog nereda?”, uz nadu da će netko velikodušno i pristojno pozvati i gospodu koja radi za razna komunalna poduzeća, pa da im na demokratski i pristojan način podijelimo feedback iliti ga povratnu informaciju o njihovom (ne)radu.
Ne budite skromni, već slobodno podijelite slike, videozapise i sl., najpopularnije slike ćemo podijeliti i putem našeg portala, tako da pritisak javnosti bude potpun 🙂

Link na grupu: https://www.facebook.com/groups/2161571397473976/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here