Home Vijesti Policijska odmazda prema bajkerima koji su mostarinu plaćali lipama!

Policijska odmazda prema bajkerima koji su mostarinu plaćali lipama!

4662
1

This image has an empty alt attribute; its file name is pk1.jpg

Bajkeri prosvjednici koji su svoje nezadovoljstvo naplatom Krčkog mosta iskazali neplaćanjem mostarine u lipama ovih su dana na kućne adrese počeli zaprimati kazne od strane policije u visini od tri do čak sedam tisuća kuna.

Nakon održanog prosvjeda 29.06.2019. na Krčkom mostu, samo je jedan motorista dobio uručenu kaznu radi “nepoštivanja regulacije prometa od strane policije”.
Bajkeri upozoravaju kako se na snimkama nekih portala vidi da preusmjeravanje nije bilo vidljivo iz udaljenosti kako propisuje čl. 32 Zakona o sigurnosti na cestama.
‘Konkretnom motoristi policajac je doslovno stao ispred motora i kada ga je motorist pitao u čemu je problem, policajac mu je izvukao ključ iz motora i udaljio se do službenog vozila. Nakon toga su sve ostale motoriste popisali u blokić. Neke od nas su i zaustavili nakon prolaska naplatnih kućica, te kontrolirali ispravnost dokumenata.
Policajci nisu rekli da smo prekršili Zakon o sigurnosti prometa na cestama ni da nam je ovo upozorenje, ništa. No, danas su neki počeli u poštanske sandučiće zaprimati policijske “čestitke”.
Jedan od sudionika koji se javio dobio je prekršajni nalog bez da ga je uopće policajac zaustavio, očito ga je samo zapisao kada se stajalo na naplatnim kućicama. Drugi je dobio nalog da u roku 15 dana dostavi podatke o vozaču motora koji ja taj dan bio na mostu’, ističu bajkeri u objavi za javnost:

‘Dakle, policija postupa po vlastito sastavljenom popisu koji su načinili kada smo mi čekali prolazak naplatnih kućica bez da se ijednog sudionika upozorilo na počinjenje prekršaja.
Tako svatko može “pobrati” kaznu jer ga je negdje neki policajac zapisao u blokić’, zaključuju predstavnici bajkera.

Povodom ovakve situacije oglasila se i Unija Kvarnera:

Na ovaj problem osvrnula se i Unija Kvarnera koja je jedna od stranaka koja se snažno zalaže za ukidanje mostarine.

‘Nedopustivo tragično, tužno i jadno! Republika Hrvatska, odnosno prometna policija, kažnjava i to od 3.000 do 7.000 kn bajkere koji su na jedan civizilirani način iskazali svoj građanski stav vezano za ukidanje naplate na Krčkom mostu. Doista nepotrebno! Pozivam kao dožupan Primorsko goranske županije i kao član Unije Kvarnera da se kazne povuku i da se građani Republike Hrvatske i Kvarnera ne kažnjavaju dodatno kada se već 30 godina diskriminiraju plaćanjem jedinog mosta pod naplatom u Hrvatskoj. Apeliram na razum i na slobodu javnog izražavanja, jer idući put neće biti samo 50 bajkera na mostu’, poručio je Marko Boras Mandić.

1 COMMENT

  1. Sami su si krivi.Nisu trebali prosvjedovati.Kad su vidjeli regulaciju prometa za motoriste trebali su promijeniti traku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here