Home Najnovije Jedan od Hrvata u Zambiji završio u bolnici!

Jedan od Hrvata u Zambiji završio u bolnici!

64
0

Hrvati uhićeni u Zambiji pod sumnjom da su pokušali trgovati djecom nakon što su posvojili četvero mališana iz Konga, ovaj bi tjedan trebali biti pušteni da se brane sa slobode.

Obitelji uhićenih očekuju da se to dogodi najkasnije do srijede, a možda već i u ponedjeljak.

Jamčevine od oko 1000 dolara po osobi su položili, kao i putne isprave, no u petak su još bili u procesu ispunjavanja uvjeta da za svakoga od njih osmero moraju garantirati po dva zambijska državljana i to iz renomiranih organizacija. Nakon što im je njihov odvjetnik pomogao u pronalaženju jamaca, njih je morao ispitati sud, a prema nekim informacijama, ostale su još samo četiri osobe za ispitati. Potom ide reguliranje novih privremenih boravišnih dozvola u imigracijskoj službi kako bi ih sud pustio da se brane sa slobode.

U međuvremenu, kako doznajemo, jedan od uhićenih Hrvata u subotu je iznenada završio u bolnici zbog visoke temperature. U bolnici mu je dijagnosticirana malarija, dobio je potrebne lijekove i vraćen je u pritvor u zatvor u Ndoli. Sljedeće ročište zakazano je za 1. ožujka. Hrvatima će zasigurno ići u korist to što je kolega iz 24 sata pronašao roditelje jednogodišnje djevojčice koju je posvojio jedan od parova, a koji su spremni svjedočiti na sudu u njihovu korist. No, ono što im možda neće ići u korist jest da su se prvi put od izbijanja afere oglasile vlasti DR Konga.

Previous articleLiverpool želi hrvatsku mladu zvijezdu? Privlači ga niska otkupna klauzula
Next articleVidei koje Let 3 objavljuje na TikToku imaju na milijune pregleda. Postali su viralni hit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here