Home Sport Jedna reprezentacija mogla bi biti izbačena sa Svjetskog prvenstva

Jedna reprezentacija mogla bi biti izbačena sa Svjetskog prvenstva

132
0

Čileanski nogometni savez uputio je zahtjev Međunarodnom nogometnom savezu (FIFA) za pokretanje istrage o plasmanu Ekvadora na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo zbog igrača koji je predstavljao ovu južnoameričku državu, a Čileanci tvrde da na to nije imao pravo.

Radi se o braniču Byronu Castillu koji je imao osam nastupa tijekom južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojima je Ekvador osvajanjem četvrtog mjesta izborio izravan plasman na završni turnir, na kojem bi trebao igrati u skupini A s Katarom, Senegalom i Nizozemskom.

Čileanci u svom zahtjevu navode da Castillo nije rođen 1998. u Ekvadoru, kako se to navodi u njegovim službenim podacima nego da se radi o igraču rođenom 1995. u Kolumbiji. Čile je kvalifikacije završio na sedmom mjestu s 19 bodova, a u dva dvoboja s Ekvadorom osvojio je samo bod. Castillo je nastupio u obje utakmice.

‘Prema dostupnim informacijama i dokumentima, smatramo da su iznesene činjenice vrlo ozbiljne te da ih FIFA mora pomno istražiti. Istraga provedena u Ekvadoru utvrdila je da postoje nepravilnosti u rodnom listu koji je igrač priložio, a Nacionalna direkcija građanskog registra je objavila da taj dokument ne postoji u njihovoj arhivi te ukazala i na druge slabosti u dokumentu, što upućuje na to da se radi o krivotvorini’, stoji u objavi za javnost Čileanskog nogometnog saveza.

Previous articleŽena iz Ičića: Beba je imala malformaciju glave, KBC Rijeka me poslao u Sloveniju
Next articlePas zapjevao poznatu pjesmu, snimka brzinom svjetlosti postala viralna (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here