Home Vijesti Jeziva poruka dječaka ubojice iz Beograda: Strijeljajte me ali mi obitelj ne...

Jeziva poruka dječaka ubojice iz Beograda: Strijeljajte me ali mi obitelj ne dirajte!

161
0

Privodi se kraju suđenje roditeljima dječaka ubojice koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ubio devetero djece i školskog čuvara, prenosi Mondo. Otac mu je uhićen istog dana, a potom je iz pritvora pokušao svoju imovinu prepisati na drugoga, negirao je krivnju, a na kraju su njegovi odvjetnici sazvali konferenciju na kojoj su prenijeli uznemirujuću poruku u kojoj je otac rekao: “Ako ja moram ustrijeliti, nije problem, samo ostavi moju obitelj na miru.”

Protiv roditelja dječaka ubojice potvrđena je optužnica koju je 10. listopada podiglo Više javno tužiteljstvo u Beogradu, a njome su obuhvaćeni predsjednik streljane i instruktor. Ono što je iznenadilo javnost je da je optužnicom obuhvaćena i majka dječaka ubojice, jer toliko detalja o njoj do sada nije bilo poznato. S druge strane, otac je bio u javnosti od trenutka masakra u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

I dok su roditelji u strahu čekali ispred škole 3. maj i tražili svoju djecu čekajući bilo kakve nove informacije, uhićenje oca odvijalo se na drugom mjestu. S lisicama na rukama, sakrivenog lica, ispraćen je iz zgrade u kojoj je živio s obitelji i pridružio se policijskoj patroli. Od tada je u pritvoru.

On negira krivnju

Nedugo nakon uhićenja, otac je pred tužiteljem negirao krivnju i iznio obranu. Tereti ga se za kazneno djelo teška kaznena djela protiv opće sigurnosti, odnosno da nije držao oružje osigurano u skladu s propisima, kao i da je sina obučavao za rukovanje oružjem.

Više javno tužiteljstvo u Beogradu priopćilo je 10. listopada da je podignuta optužnica, ali okrivljeni i obrana nisu dostavili odgovor na nju. Umjesto toga organizirana je press konferencija na kojoj su govorili odvjetnici obitelji. Za optužbu majke ubojice dječaka rekli su da za njih “nije iznenađenje” i prenijeli očevu jezivu poruku.

“To je bio način pritiska na oca. On je apsolutno odbio dogovor, smatra da nije kriv u ovom procesu. Rekao je: ‘Ako me moraju strijeljati, nije problem, samo neka moja obitelj bude sam’. Dakle, on će braniti pred sudom”, rekao je odvjetnik Borivoje Borović.

Što stoji u optužnici protiv oca?

Kako je na konferenciji za novinare rekao Nenad Stefanović, glavni tužitelj Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu, postoji opravdana sumnja da je optuženi otac dječaka obučavao svog 13-godišnjeg sina za rukovanje vatrenim oružjem iz zraka, kao i vezano streljivo, te gađati mete u obliku koncentričnih krugova i silueta ljudi, puniti okvir, zatim kako stajati i disati pri uporabi vatrenog oružja.

Vodio ga je u tri navrata u streljački klub “Partizan Praktično streljaštvo” i jednom na otvoreni prostor u etno selu “Gostoljubje” u Mionici, iako takva aktivnost i treninzi ne odgovaraju uzrastu njegovog sina”, rekao je Stefanović. .

Također, sumnja se da je okrivljenik postupao protivno odredbama Zakona o oružju i streljivu i Pravilnika o prostorno-tehničkim uvjetima za sigurno skladištenje i čuvanje oružja, jer nije osigurao uvjete za sigurno skladištenje oružja. i streljiva, odnosno predmetno vatreno oružje s pripadajućih šest okvira i pripadajućim streljivom umjesto u metalnom sefu s ključem.

Dječakov otac oružje je držao u dva plastična sanduka koji služe za transport oružja, a ne za njegovo sigurno skladištenje i čuvanje. Koferi su bili u jednom crnom ruksaku, tako da je oružje i pripadajući okviri bili zapakirani u jednom plastičnom koferu s bravom i šifrom, a pripadajuće streljivo u drugom plastičnom koferu bez lokota.

“U istrazi je utvrđeno da je okrivljenik neosigurano oružje držao u koferima za prijevoz oružja i streljiva, umjesto u sefu koji je bio pričvršćen za zid u ormaru u hodniku, a koji je okrivljenik prethodno nabavio kako bi ispunjavanje uvjeta za siguran smještaj i čuvanje oružja radi ishođenja odobrenja nadležnog tijela za nabavu i držanje vatrenog oružja”, rekla je glavna državna tužiteljica.

Okrivljenik je na taj način djetetu omogućio posjedovanje dva pištolja za koje ga je prethodno obučavao za gađanje u streljačkom klubu i to pištolja marke “češka zbrojevka” i “ruger” za čiju je nabavu i držanje imao odobrenje. nadležnog tijela.

Dva dana nije primijetio da nema oružja?!

Okrivljenikov sin je, kako se sumnja, do neadekvatno osiguranog oružja došao 1. svibnja 2023. kada je šest pripadajućih kutija streljiva za pištolje “češka zbrojevka” i “ruger” napunio s ukupno 92 metka i stavio ih kod sebe. a potom ih je 3. svibnja stavio u ruksak i ponio sa sobom u OŠ “Vladislav Ribnikar” koju je pohađao.

Ubojičin dječak imao je oružje dva dana, a da njegov otac nije primijetio da mu nedostaju pištolji

Previous articleVIDEO: Modrić uklizavao u 85. minuti dobivene utakmice!
Next articleŽena u Iranu osuđena na smrt zbog preljuba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here